7 lucruri pe care le-am făcut de când #stauacasa

Acum doi ani, în luna mai urma să anunț că sunt însărcinată cu Nicholas. Anul trecut pe vremea asta mă pregăteam să anunț lansarea cărții „9 luni fără griji” și lucram la foc automat. Visam la o pauză, la mai mult timp „liber”, să stau mai mult acasă și să îmi pun ordine în priorități. Dacă mi-ar fi zis cineva că o să pot să-mi iau o pauză de 3 luni în 2020 i-aș fi mulțumit cu cerul și cu pământul, dar nu aș fi crezut că voi rezista. Iar dacă îmi spunea cineva ce o să se întâmple de fapt aș fi zis că e nebun. Ei bine, uite cât de mult se poate schimba viața într-un timp atât de scurt…

Am avut toți mult timp de gândire în această perioadă. Deși mi-am continuat pe cât posibil activitatea în online și am fost non stop cu Alesia și Nicho după mine (Alex a stat la Sinaia, pentru că acolo are multe animăluțe cărora le-ar fi dus dorul), la început mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc cu acest stil de viață „altfel”.

Cel mai important lucru pe care l-am înțeles este că am fost printre cei norocoși. Familia mea a fost bine, am putut să lucrez în continuare de acasă, am avut posibilitatea să donez bani sau alimente și să reușesc astfel să îi ajut și pe alții. Greul nu a fost la noi, cei care a trebuit să stăm acasă. Greul a fost la personalul din prima linie, la persoanele care au fost afectate de acest virus sau care au pierdut pe cineva. Eu îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru fiecare zi în care mă trezesc și pentru fiecare bucurie măruntă pe care am șansa să o trăiesc.

Știu că toți am fost afectați, nu ne-a fost ușor, dar sunt sigură că pentru mulți dintre noi s-au întâmplat și lucruri bune în aceste luni, că am învățat ceva nou, că am devenit mai recunoscători, că am avut poate timp și să ne odihnim (să nu uităm totuși că stresul este una dintre bolile secolului).

Poate sună puțin infantil, dar eu una am învățat încă o dată că nu există nu pot, ci doar nu vreau. Știți câte lucruri aveam pe lista de „nu pot, nu am timp, nu știu”? O mulțime… Ei bine, uite că pot mai mult decât credeam.

Ce am reușit eu să fac în aceste luni:

am gătit cele mai bune prăjituri

I-am pregătit Alesiei deserturile copilăriei mele și am bifat o premieră, am făcut pentru prima dată pâine. De fapt, nu chiar pâine, ci niște chifle super simplu de făcut, care au strâns peste un milion de vizualizări.

FOLLOW ME

am stat cu copiii așa cum nu am mai stat de mai bine de 8 ani

Nu fac pe mama eroină, nu zic că e ușor să faci asta (copiii au o energie de neegalat) și sunt convinsă că mămicile care stau acasă și nu au un ajutor (bunică, bonă) nu se distrează toată ziua, dar a fost minunat să pot să stau atât de mult cu copiii, să ne jucăm la orice oră au vrut ei și să pot să-i sărut în fiecare seară de noapte bună.

am reamenajat balconul

Mi-am dorit întotdeauna să am un spațiu de relaxarea acasă, să fac ceva special pentru cei mici și, uite că acum am avut ocazia. Aveți aici video ca să vedeți cum era înainte și după, cât a durat tot procesul și de ce am avut nevoie pentru transformare.

am învățat să mă coafez și să îmi fac unghiile singură

Vă rog să nu râdeți de mine la partea asta, dar am avut dintotdeauna două fixații: unghiile și părul. Lucrând în televiziune, îmi spuneam că „de nevoie” mă coafez tot timpul. Ei bine, acum mi-a cam lipsit asta. Și nu vă imaginați că mă refer la ceva complicat, îmi place doar să fie bine întins cu peria și, din când în când, mă încumet la niște bucle. Încă nu pot să zic că îmi iese perfect, dar am descoperit că mă descurc în situații de urgență să-mi fac unghiile cu ojă semipermanentă, dar și să-mi aranjez singură părul.

am făcut în sfârșit curățenie în garaj și în spațiile de depozitare și am aruncat tot ce era de prisos

Mama se ruga de mine de câțiva ani să-l aranjez, dar amânam mereu și nu-mi găseam timp. Uite că acum am reușit și am pus de-o parte o grămadă de cadouri pe care plănuiesc să vi le ofer vouă, celor din comunitatea mea, într-o serie de giveaway-uri pe instagram.

am reușit să strâng bani și produse pentru persoanele care aveau nevoie de ajutor și v-am mobilizat și pe mulți dintre voi

De ziua mea, le-am cerut prietenilor mei să doneze bani pentru Fundația Prețuiește Viața, mi-am îndemnat urmăritorii de pe instagram să susțină prin SMS cazurile în care am crezut și am strâns alături de brand-uri care îmi sunt aproape produse care au pus zâmbete pe fețele multor oameni.

Maped a donat 50 de penare complet echipate ⁣🖍
Danone a donat 2000 de iaurturi bio 🥛
Topline a donat 50 de creme care vor ajunge la medicii de la Matei Balș.⁣ ✨
Comenzi Josi a donat 20 de pachete cu alimente⁣ 🧀🥐
Și o firmă ce își dorește să rămână anonimă care donează 50 de pachete cu alimente pentru masa de Paște a unor familii aflate în dificultate ⁣🥗

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Vă mulțumesc tuturor pentru urările frumoase de ieri și pentru cât de atenți sunteți cu mine de fiecare dată! ❤️ M-am bucurat că am putut să sărbătorim împreună și promit să mai facem astfel de întâlniri! 🥰 Așa cum v-am povestit, mi-am dorit foarte mult să reușesc de ziua mea să ajut mai departe oameni care au nevoie de sprijin în aceste momente și să strâng bani pentru Fundația Prețuiește Viața. Le mulțumesc tuturor celor care au donat bani și, mai ales, unor brand-uri de suflet care au răspuns pozitiv invitației mele și au donat produse pentru niște familii cu nevoi speciale:⁣ ⁣ @maped.ro care donează 50 de penare complet echipate ⁣🖍 @iaurtul_danone care donează 2000 de iaurturi bio 🥛 @toplineromania care donează 50 de creme care vor ajunge la medicii de la Matei Balș.⁣ ✨ Comenzi Josi care donează 20 de pachete cu alimente⁣ 🧀🥐 Și o firmă ce își dorește să rămână anonimă care donează 50 de pachete cu alimente pentru masa de Paște a unor familii aflate în dificultate ⁣🥗 ⁣ Lucrurile bune se întâmplă atunci când mulți fac câte puțin și sper să reușesc în fiecare an să ajut și mai mult! ❤️ Ați făcut ziua de ieri să fie foarte frumoasă pentru mine, chiar dacă nu am sărbătorit ca de obicei, și pentru asta vă sunt profund recunoscătoare! 🥰 #WithGalaxy #GalaxyS20PLUS @samsungromania

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

 

am făcut până acum 10 emisiuni filmate integral de acasă

E o premieră în România, o premieră și pentru mine, și pentru echipa mea. Nu credeam ca e posibil așa ceva, dar cu multă voință și un telefon bun, poți face multe în ziua de azi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Dacă la începutul săptămânii vă spuneam că sărbătoresc 6 ani de când s-a lansat emisiunea Numai de bine, azi revin cu o veste pe care nu o credeam vreodată posibilă. Mâine, de la 11.30, veți vedea PRIMA emisiune din România făcută integral de acasă. Producătorul a dat direcțiile de ACASĂ, eu am înregistrat ACASĂ, specialiștii s-au filmat singuri ACASĂ și montajul a fost făcut tot de ACASĂ. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au făcut acest lucru posibil și sper să vă placă ce a ieșit. 💕 Vremurile disperate, cer masuri disperate. #StamAcasa @didaconstantin @catgrav85 @raduleca @miruna.lica @airam.coman Intro-urile mele sunt filmate #withgalaxy @samsungromania

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

 

Sunt sigură că lista mea de lucruri învățate în această perioadă de urgență se va mări în luna mai, pentru că eu nu aștept ziua de 15 mai ca pe Ziua de Crăciun. Deși lucrurile se vor relaxa puțin, nu mă încumet să zic că ne vom vedea liniștiți de viață. Intrăm însă într-o altă etapă și sunt curioasă ce voi învăța în perioada viitoare, dar și ce ați învățat voi în aceste ultime două luni.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.