10 trucuri care te vor ajuta când BAGI LA SPĂLAT


Păstrarea hainelor în cea mai bună condiție nu este o sarcină ușoară. Pe Internet poți găsi o mulțime de trucuri folositoare pentru ca hainele tale să arate impecabil și pentru ca acestea să nu se deterioreze după spălare. Am colectat câteva dintre acestea.

1. Șampon pe gulerele murdare

Scopul șampoanelor sau al detergenților de vase este de a îndepărta grăsimea. Fii sigur că vor face o treabă bună și cu gulerul unei cămăși. Aplică detergentul pe guler și lasă-l acolo timp de 15 minute, apoi clătește. Vei vedea rezultatele.

2. Fixativ împotriva petelor de cerneală


O pată de cerneală este destul de puternică, așa că s-ar putea să ai tendința să freci mult suprafața pentru a scăpa de ea. Dar astfel riști să distrugi țesătura. O soluție ar fi să pulverizezi puțin fixativ, după care să ștergi cu un șervețel.

3.  Balsamul pentru păr aduce bluza la dimensiunile originale

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Probabil te-ai săturat ca după câteva purtări și spălări articolele tale vestimentare să arate uniform, cu o mărime mai mare. Încearcă acest truc: Pune balsam de păr într-un lighean cu apă rece și lasă hainele la înmuiat acolo aproximativ 20-30 de minute.

4. Șervețele antitransfer culori

Poți găsi în magazine aceste șervețele din țesut, cu o compoziție specială, care le permite să protejeze culorile hainelor.

5. Cafea și ceai pentru lucruri negre

Lucrurile negre deși sunt ușor de purtat, sunt destul de pretențioase ca nuanță. Cafeaua și ceaiul negru te pot ajuta să fixezi vopseaua pe hainele negre. Ai nevoie doar de o jumătate de litru de cafea sau ceai proaspăt preparat pe care să îl adaugi în mașina de spălat, la funcția de clătire ( după ce hainele au fost spălate).

6. Dacă speli la mână, folosește o strecurătoare

Dacă alegi să speli manual lucrurile delicate, spre exemplu lenjeria, poți folosi o strecurătoare de paste ca să scapi de excesul de apă. Numai apoi pune-le pe uscător.

7. Uleiuri esențiale pentru mirosul plăcut

Adaugă doar câteva picături de ulei esențial de lavandă, la clătire în tamburul mașinii de spălat, iar hainele tale vor obține un miros plăcut și proaspăt. Un ulei esențial de lămâie poate ajuta la îndepărtarea petelor.

8. Cuburi de gheață anti șifonare

Hainele șifonate sunt o adevărată durere de cap. Soluția ar fi prevenirea șifonării hainelor. Poți face asta cu un uscător și un cub de gheață. Ia hainele șifonate și pune-le în uscător împreună cu un cub de gheață. Reglează setarea uscătorului la o valoare ridicată și setează cronometrul timp de 5 minute iar problema va fi rezolvată.

9. Ghemurile din lână păstrează hainele moi

Cu toții iubim hainele moi. Dar după spălare nu toate își păstrează această textură. Pentru a face ca rufele să fie mai moi și să se usuce mai repede, este suficient să introduci mai multe ghemuri de lână naturală în tamburul mașinii de spălat rufe și să pornești modul de uscare. Din păcate, acest truc nu funcționează pentru hainele negre.

10. Folie de aluminiu pentru reducerea timpului de uscare

Folia de aluminiu servește ca antistatic pentru hainele din mașină. Pune puțină folie de aluminiu în uscător iar hainele tale se vor usca mult mai rapid. Gata cu așteptarea.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.