10 trucuri care te vor ajuta când BAGI LA SPĂLAT

Păstrarea hainelor în cea mai bună condiție nu este o sarcină ușoară. Pe Internet poți găsi o mulțime de trucuri folositoare pentru ca hainele tale să arate impecabil și pentru ca acestea să nu se deterioreze după spălare. Am colectat câteva dintre acestea.

1. Șampon pe gulerele murdare

Scopul șampoanelor sau al detergenților de vase este de a îndepărta grăsimea. Fii sigur că vor face o treabă bună și cu gulerul unei cămăși. Aplică detergentul pe guler și lasă-l acolo timp de 15 minute, apoi clătește. Vei vedea rezultatele.

2. Fixativ împotriva petelor de cerneală

O pată de cerneală este destul de puternică, așa că s-ar putea să ai tendința să freci mult suprafața pentru a scăpa de ea. Dar astfel riști să distrugi țesătura. O soluție ar fi să pulverizezi puțin fixativ, după care să ștergi cu un șervețel.

3.  Balsamul pentru păr aduce bluza la dimensiunile originale

FOLLOW ME

Probabil te-ai săturat ca după câteva purtări și spălări articolele tale vestimentare să arate uniform, cu o mărime mai mare. Încearcă acest truc: Pune balsam de păr într-un lighean cu apă rece și lasă hainele la înmuiat acolo aproximativ 20-30 de minute.

4. Șervețele antitransfer culori

Poți găsi în magazine aceste șervețele din țesut, cu o compoziție specială, care le permite să protejeze culorile hainelor.

5. Cafea și ceai pentru lucruri negre

Lucrurile negre deși sunt ușor de purtat, sunt destul de pretențioase ca nuanță. Cafeaua și ceaiul negru te pot ajuta să fixezi vopseaua pe hainele negre. Ai nevoie doar de o jumătate de litru de cafea sau ceai proaspăt preparat pe care să îl adaugi în mașina de spălat, la funcția de clătire ( după ce hainele au fost spălate).

6. Dacă speli la mână, folosește o strecurătoare

Dacă alegi să speli manual lucrurile delicate, spre exemplu lenjeria, poți folosi o strecurătoare de paste ca să scapi de excesul de apă. Numai apoi pune-le pe uscător.

7. Uleiuri esențiale pentru mirosul plăcut

Adaugă doar câteva picături de ulei esențial de lavandă, la clătire în tamburul mașinii de spălat, iar hainele tale vor obține un miros plăcut și proaspăt. Un ulei esențial de lămâie poate ajuta la îndepărtarea petelor.

8. Cuburi de gheață anti șifonare

Hainele șifonate sunt o adevărată durere de cap. Soluția ar fi prevenirea șifonării hainelor. Poți face asta cu un uscător și un cub de gheață. Ia hainele șifonate și pune-le în uscător împreună cu un cub de gheață. Reglează setarea uscătorului la o valoare ridicată și setează cronometrul timp de 5 minute iar problema va fi rezolvată.

9. Ghemurile din lână păstrează hainele moi

Cu toții iubim hainele moi. Dar după spălare nu toate își păstrează această textură. Pentru a face ca rufele să fie mai moi și să se usuce mai repede, este suficient să introduci mai multe ghemuri de lână naturală în tamburul mașinii de spălat rufe și să pornești modul de uscare. Din păcate, acest truc nu funcționează pentru hainele negre.

10. Folie de aluminiu pentru reducerea timpului de uscare

Folia de aluminiu servește ca antistatic pentru hainele din mașină. Pune puțină folie de aluminiu în uscător iar hainele tale se vor usca mult mai rapid. Gata cu așteptarea.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.