10 trucuri de GOSPODĂRIE prin care folia de plastic îți face viața mai ușoară

Se pare că ambalajele din plastic au mult mai multe utilizări în afară de stocarea mâncării! Iată  cele mai interesante moduri în care îți poți folosi pungile din plastic:

1. Scapă de riscul de a vărsa sucul din pahar

Dacă paharul tău nu are un capac și dorești să te protejezi împotriva scurgerilor neașteptate, acoperă paharul cu folie de plastic și pune un pai în mijloc.

2. Prepară un ou poșat

În mod tradițional, ouăle poșate se prepară prin adăugarea unui pic de oțet în apa fiartă și turnarea oului acolo. Cu toate acestea, chiar dacă toate instrucțiunile sunt strict respectate, nu există nici o garanție că oul va ieși așa cum dorești.

Este mult mai ușor să îl pregătești folosindu-te de o folie de plastic: pur și simplu toarnă oul în învelitoare, leagă-l pentru a face o pungă și pune-l în apă fiartă.

FOLLOW ME

3. Deschiderea unui borcan

Dacă ai dificultăți în a deschide un borcan sau o sticlă, împachetează-l cu o folie din plastic. Acest lucru va împiedica alunecarea mâinilor și deschiderea borcanului va fi mult mai ușoară.

4. Protejarea bucătăriei

Dacă a trebuit vreodată să amesteci alimente într-un mixer fără capac, atunci probabil știi cât de dezordonată arată întreaga bucătărie după aceea. Dar dacă preambalezi cupa mixerului cu o folie plastic, toată această mizerie poate fi evitată.

5. Prevenirea uscării vopselii

Dacă faci o pauză de lucru cu vopsea, împachetează peria și borcanul cu folie de plastic. În acest fel, suprafața vopselei nu se va usca și peria nu se va întări.

6. Capcană de muște

Pentru a scăpa de muștele enervante, poți folosi această capcană simplă. Pentru a face acest lucru, pune fructe tăiate într-un pahar, acoperă paharul cu folie de plastic și fă găuri mici în el.

Fiind atrase de mirosul fructului dulce, muștele vor intra prin găurile din folie, dar nu vor putea ieși atât de ușor.

7. Bătutul cărnii pentru șnițele, fără mizerie

Înainte de a tăia carnea, acoper-o cu niște folie de plastic. În acest fel, fibrele separate nu vor zbura în orice direcție posibilă, iar masa va rămâne curată.

8. Transportă lucrurile cu ușurință

Mutarea va fi o experiență mult mai plăcută cu ajutorul unor folii de plastic. În primul rând, nu va trebui să scoți totul din sertarele tale doar pentru a le pune înapoi. Pentru a evita acest lucru, poți împacheta pur și simplu recipientele cu folie de plastic, astfel încât lucrurile tale să rămână mereu la locul lor în timpul unei mutări.

9. Protejează-ți portfardul

Dacă intenționezi să iei cu tine produse cosmetice lichide într-o călătorie, dar ți-e teamă că vor exista scurgeri, acoperă deschiderea recipientelor cu folii de plastic înainte de a închide capacul și poți să pleci fără teamă de acasă.

10. Poți desfunda toaleta

Cu ajutorul foliei din plastic, poți scăpa de înfundarea toaletei. Pentru a face acest lucru, înfășoară suprafața vasului de toaletă cu o folie de plastic și lipește marginile cu bandă adezivă. Apoi trage apa de câteva ori (plasticul trebuie să se umfle). După aceea, va trebui să împingi în folia de plastic de mai multe ori. Aerul acumulat dedesubt va împinge blocajul în canal.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.