10 TRUCURI pe care ar trebui să le știe TOȚI ȘOFERII

Chiar și șoferilor cu multă experiență li se întâmplă să fie lucruri pe care nu le stăpânesc prea bine.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te simți foarte confortabil atunci când conduci, să eviți situațiile periculoase și să devii un șofer încrezător:

10. Verifică dacă oglinzile sunt aranjate corect

Dacă oglinzile nu sunt aranjate corect, vor exista părți din drum pe care nu le vei putea vedea. Pentru a evita acest lucru, ajustează oglinzile laterale astfel încât să nu-ți poți vedea mașina în ele (sau să o vezi doar foarte puțin). Atunci când aranjezi oglinzile, stai în postura în care conduci de obicei.


9. Învață să simți unde erau roțile

Ca să poți conduce evitând gropile și zgârierea discurilor, trebuie să știi foarte bine unde sunt roțile mașinii. Pentru a face asta, ia o sticlă goală de plastic, apas-o cu piciorul și pune-o pe asfalt. Treci peste ea cu roata din dreapta – față apoi cu cea din stânga – față. Deschide geamul pentru a auzi sunetul făcut de sticlă.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

8. Parchează concentrându-te la oglinzi

Oprește-te imediat ce vezi trotuarul în oglinda retrovizoare, astfel încât distanța dintre mașină și trotuar să fie minimă. Dacă parchezi paralel cu trotuarul, trebuie să ai grijă să nu zgârii discurile. Lipește o bucată de scotch colorat sub parbriz – de îndată ce trotuarul ajunge în dreptul semnului, oprește.

7. Condusul prin apă

Chiar și atunci când treci printr-o baltă mică, încetinește și nu face vreo manevră. Când viteza e mare, apa poate ajunge în sistemul de aprindere. Mai mult, poate să înceapă acvaplanarea, iar mașina va aluneca. Când ieși din baltă, nu pune frână și nu accelera.

6. Urmează manevrele mașinilor mai înalte din fața ta

Atunci când conduci, nu te uita numai la mașina din fața ta, ci fii atent și la cele din față. Uită-te la mașinile înalte – șoferii lor pot să vadă mai bine ce se întâmplă pe drum. Dacă acestea încep să încetinească, poate că a avut loc un accident sau este un alt obstacol pe drum pentru care ar trebui să te pregătești.

5. Nu modifica poziția roților înainte de a vira la stânga

Dacă trebuie să virezi la stânga, nu te grăbi să tragi de volan – e periculos. Roțile trebuie să fie drepte, ca să poți evita ciocnirea cu mașinile de pe partea cealaltă


4. Noaptea, coboară oglinda retrovizoare

Nu toată lumea știe că oglinda retrovizoare are două moduri – de zi și de noapte. Ca să nu te orbească farurile mașinii din spate, schimbă unghiul oglinzii retrovizoare.

3. Pornește aerul condiționat

Chiar dacă nu folosești aerul condiționat (pe timp de iarnă, de pildă), pornește-l pentru câteva momente. Altfel, lichidul de răcire se va usca.

2. Folosește regulat frâna de mână

Chiar dacă nu-ți parchezi mașina în pantă, folosește în mod regulat frâna de mână – dar nu și atunci când e foarte frig.

1. Dacă mașina din fața ta frânează, încetinește și tu


Dacă mașina de pe banda următoare frânează, încetinește și tu puțin, deoarece s-ar putea să îți apară și ție în față un obstacol – un pieton sau poate un animal care traversează strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.