10 trucuri pe care le folosesc toți șoferii profesioniști

Șoferii experimentați știu că nu e treabă ușoară să fii proprietarul unei mașini. Trebuie să te confrunți adesea cu o mulțime de probleme mărunte și să fii atent/ă la toate detaliile legate de vehiculul tău favorit. Pentru a-ți face viața mai ușoară și pentru a scăpa de grijile inutile, iată câteva trucuri utile atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

1. Oja va face zgârieturile mici de pe mașină să devină practic invizibile

Alege o ojă într-o nuanță asemănătoare cu cea a mașinii și aplic-o pe zgârietură.


2. Lacul de unghii transparent va salva geamurile care se crapă

Dacă ți-a ajuns o piatră pe parbriz, iar acesta a început să se crape, problema va avansa. Pentru a opri crăpăturile, folosește un lac de unghii transparent. Aplică-l în 2-3 straturi și ar trebui să fie eficient.

3. Întoarce invers volanul atunci când trebuie să îți lași mașina deoparte pentru mai mult timp

FOLLOW ME

Volanul se va încinge foarte tare dacă îți lași mașina în soare și nu vei putea să o conduci prea bine apoi. Pentru a evita asta, întoarce volanul la 180 de grade.


4. Scapă de soarele strălucitor

Acest truc e folosit adesea de piloți. Ca să nu te orbească soarele, ia o placă acrilică și pune-o pe parbriz. Aceasta te va proteja de lumina ultravioletă și, mulțumită electricității statice, se va lipi perfect de geam.

5. Frunza de dafin te va ajuta cu răul de mișcare

Dacă trebuie să faci o călătorie lungă și ți-e frică să nu îți fie rău, pune-ți o frunză de dafin sub limbă. Dafinul conține substanțe care te ajută să-ți vindeci rapid stomacul și nervii.

6. Suport confortabil pentru ochelari

Acest truc e potrivit pentru cei care nu știu unde să-și pună ochelarii de soare. Prinde-i de vizieră cu un cârlig de rufe, ca să nu cadă în timpul unei zdruncinături violente. Poți să îți prinzi în același mod și tichetul de parcare.


7. Lămâie pentru amețeala la volan

Anumite fructe citrice funcționează ca o cană de cafea. Dacă amețești deseori la volan, gustă o bucată de lămâie sub. Amețeala va dispărea imediat.

8. Facilitează curățarea suportul pentru pahare

Pune o formă de silicon pe fundul suportului pentru pahare. Mizeria se va strânge în el și îți va fi mult mai ușor să îl cureți.

9.Aerisește-ți rapid mașina

Deschide geamurile din față sau o ușă din față complet, apoi închide și deschide de câteva ori ușa de pe partea opusă. Acest truc te va ajuta să îți răcești rapid mașina și să scapi de mirosurile neplăcute.

10.

Pune-ți o minge de tenis suspendată de tavanul garajului pentru a ști unde să parchezi

Acest lucru este folositor mai ales pentru cei care abia și-au luat permisul. Mingea de tenis suspendată de tavan îți va servi drept ghid, te va ajuta să îți dai seama de dimensiunile mașinii și te va împiedica să parchezi greșit.

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro
sursa: adme.ru

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.