10 trucuri UTILE pentru DORMITOARELE copiilor

Pentru un copil, dormitorul e întregul său univers. Poate reprezenta un castel, o navă spațială sau un ținut de basm. Din păcate, uneori e greu ca toate aceste lucruri să încapă într-o cameră mică. În plus, dacă cel mic va vrea să o reorganizeze dintr-odată? Pentru a-i ajuta pe părinți să economisească spațiu, iată o listă cu cele mai eficiente trucuri pentru un dormitor mic și un copil fericit.

Iată 10 idei foarte utile:

  1. Folosește colțurile camerei în mod creative

Acolo pot să încapă perfect o canapea, un dulap și mai multe cutii.


Această așezare e bună și pentru teme și pentru joacă.


Colțurile fac camera să pară mai spațioasă și permit modele moderne.

2. Trei în unu – pat, bibliotecă și spațiu de lucru

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Astfel vei avea totul la îndemână, plus nște loc liber.

3. Un perete de tablă școlară e numai bun pentru a stimula creativitatea copilului

Și nu trebuie să îți mai faci griji că îți strică pereții.

4. Cutiile înseamnă loc pentru fiecare jucărie în parte

Pot face camera să pară stilată, fără dezordine.


O altă idee sunt coșurile de plastic pe post de rafturi.

5. Poți păstra orice în „buzunarele” de perete

Sunt perfecte pentru orice fel de jucărie.


Chiar și patul poate avea buzunare.


Plus, copiii vor avea un birou curat.

6. Găsește un loc bun pentru a depozita pantofi

Poți folosi niște buznare pe ușă.


Ai observat cât spațiu e sub patul lor?


Sau poți pune fiecare pereche de pantofi separate, ca să nu mai stea să caute așa mult ceea ce vor.

7. Concentrează-te pe cărți

Folosind coșuri de plastic, copilul tău poate avea în cameră o canapea confortabilă și o întreagă bibliotecă.


Acești „copaci” arată grozav și pot economisi mult spațiu.”

8. Adoptă strategia „Tetris” pentru dulapul copiilor.

E și o masă și un dulap


Cine spune că un dulap trebuie să fe vertical și să ajungă până la tavan?


Cutiile de plastic transparente chiar sunt cele mai bune.


Există o mini-secțiune separată pentru fiecare gen de haine.

9. Folosește podeaua ca zonă de joacă

Un covor se poate transforma într-o pistă instantaneu.

10. Pune mai mult paturi dacă ai mai mulți copii

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.