#TIPS&TRICKS

11 chestii pe care nu știai că le poți face cu telefonul mobil

Scris de Laura P la 21 septembrie 2017

Nu e un secret pentru nimeni faptul că telefoanele mobile ne simplifică mult viața. Totuși, ele ne-ar putea ajuta mult mai mult, fiindcă au o mulțime de funcții pe care încă nu le cunoaștem. Iată câteva funcții foarte utile, dar aproape neștiute, ale telefonului tău:

1. Încărcarea rapidă

Dacă telefonul tău nu mai are baterie și trebuie să îl încarci repede, folosește modul avion. Teleonul tău se va încărca de două ori mai repede. De asemenea, poți economisi baterie dacă folosești o imagine de fundal mai întunecată.

2. Șterge textul instantaneu

În loc să șteargă mesajele în mod tradițional, proprietarii de iPhone pot să își scuture telefonul – textul se va șterge în câteva secunde,

3. Reclamele pop-up

Fiecăruia dintre noi i-au apărut reclame pop-up enervante când încercam să folosim aplicații de pe telefon. Poți scăpa ușor de ele dacă îți pui telefonul pe mod avion. Vei putea astfel să folosești în liniște orice program.

4. Navigarea online

Utilizatorii de Android pot să își salveze articolele mari sau cărțile în browser, pentru a le citi mai târziu dacă pleacă în călătorie în afara orașului.

5. Temporizator pentru oprirea aplicației audio

Telefoanele inteligente au o funcție foarte convenabilă pentru toți oamenii cărora le place să asculte muzică sau cărți audio înainte de a merge la culcare. Poți să setezi ora la care vrei să se oprească muzica, astfel încât să adormi liniștit.

6. Mouse pentru calculator mobil

Programele Air Mouse Pro pentru iOS și Remote Mouse pentru Android îți permit să înlocuiești mouse-ul cu fir cu unul mobil. Telefonul mobil te poate ajuta să îți controlezi complet laptop-ul sau calculatorul.

7. Nivelul telefonului tău

Toate telefoanele mobile sunt echipate cu senzori care determină poziția dispozitivului în spațiu. Pentru a măsura o anumită suprafață trebuie să descarci o aplicație specială.

8. Comunicare îmbunătățită

Această funcție este utilă pentru toți proprietarii de iPhone care vor să comunice mai bine atunci când sunt plecați din oraș sau sunt într-un loc unde semnalul este prea slab. Tot ce trebuie să faci e să tastezi combinația de simboluri *3370#. Pentru a dezactiva această funcție trebuie să tastezi #3370#.

9. Pornește modul de oaspeți

Dacă un prieten sau un membru al familiei are nevoie să îți folosească telefonul pentru puțin timp și tu nu vrei să dea (din greșeală, desigur), peste anumite lucruri, pornește modul de oaspete pentru a selecta acțiunile pe care le poate face.

10. Ecranul lupă

Această funcție îi poate salva pe cei care nu au o vedere prea bună. Mergi la Settings, Accessibility, Magnification gestures. Vei putea să mărești orice parte a ecranului atingându-l.

11. Blocarea inteligentă

Telefoanele mobile inteligente au o funcție care îți permite să dezactivezi blocarea ecranului atunci când te afli într-un loc sigur – acasă, de pildă. Aceasta poate fi găsită la setări sau poate să fie descărcată de pe Google Play.

traducere și adaptare de pe adme.ru

Citește și: 7 SECRETE ale TELEFONULUI tău mobil fără de care nu vei mai putea TRĂI

Acum zece ani, pentru a face zece chestii aveai nevoie de zece dispozitive. Astăzi, multe dintre ele se rezolvă cu un smartphone – ne folosim telefoanele mobile pentru a suna, pentru a scrie, pentru a ne uita la televizor, pentru a citi presa și chiar pentru a face cumpărături. Dar acestea nu sunt toate lucrurile la care ne-ar putea fi de folos – iată și alte moduri prin care telefonul tău mobil te-ar putea ajuta:

1. Mesaj pe ecranul de pornire


Ți-ai pierdut telefonul, iar ecranul, desigur, are parole pe care numai tu le știi. Telefonul tău nu e pierdut însă pentru totdeauna. Versiunile noi de Android permit adăugarea unei inscripții pentru a bloca ecranul care îl ajută pe cel care l-a găsit să-l returneze. Trebuie să umbli la Setări – Blocare ecran și parole – Semnătură blocare ecran.

2. Returnarea unui smatphone

Dacă crezi că mesajul de blocare nu este suficient, poți utiliza o aplicație anti-furt. Astfel de aplicații (Cerberus este una dintre ele) pot face fotografii, pot activa un microfon, pot bloca telefonul sau / și pot șterge toate datele de pe acesta, îl pot localiza prin GPS sau chiar folosesc un semnal puternic pentru a atrage atenția persoanelor din apropiere.

3. Modul salvare memorie


Mai devreme sau mai târziu, memoria telefonului tău se va umple. Pentru a evita asta, poți să folosești un flashdrive, servicii cloud, precum Dropbox sau poți să păstrezi fotografiile în Telegram Messenger. Cu ajutorul Telegram poți să-ți trimiți fișiere, mesaje, linkuri.

4. Sistem de Securitate 


Una dintre opțiunile telefonului e să îți creezi un sistem de Securitate simplu pentru acasă. O aplicație care cuprinde un senzor de mișcare îți va transforma telefonul într-o camera de observare care face fotografii atunci când apare cineva în cadru, iar pozele îți sunt trimise imediat. Poți folosi telefonul și ca să-ți monitorizezi copilul – în acest caz, ai nevoie de o aplicație care reacționează și la zgomote. Ține cont însă că pentru o Securitate reală e mai bine să folosești dispozitive speciale.

5. DVR


DVR este o altă trăsătură utilă a camerelor telefoanelor mobile. Telefonul trebuie să fie fixat, astfel încât camera să aibă vedere maximă. Pentru cele mai bune efecte, poți folosi niște aplicații care să-ți transforme telefonul într-un DVR – atunci când pleci într-o excursie, de pildă, sau când închiezi o mașină.

6. Detector de raze ultraviolet


Cu ajutorul acestuia ai putea să verifici autenticitatea bancnotelor. Poți să ți-l confecționezi acasă, cu ajutorul bandei adezive și al unor markere. Telefonul tău trebuie să aibă blitz, iar markerele trebuie să fie albastre și purpurii. Lipește niște bandă adezivă pe blitz, colorează deasupra cu markerul albastru, adaugă apoi încă un strat de bandă adezivă pe care să-l colorezi în purpuriu, apoi adaugă încă două straturi în această ordine.

7. Poți afla statistici interesante

Familia ta se plange că ai devenit dependent de smartphone? Poate că este timpul să iei în considerare aceste sfaturi și să verifici și tu dacă e adevărat. Dacă ai un iOS,  mergi la „Setări” – „Baterie” și apasă tasta de apelare din partea dreaptă a coloanei „Ultimele 7 zile”, va apărea o listă cu cele mai utilizate aplicații. Pentru Android, există mai multe aplicații care te vor ajuta să faci acest lucru, cum ar fi Instant.

sursa> brightside.me


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.