11 SECRETE care te vor ajuta să CĂLĂTOREȘTI mai IEFTIN


Probabil că de multe ori ți-ai dori să pleci într-o călătorie dar gândul la partea financiară te ține departe de a-ți rezerva un hotel. Mai mulți bloggeri au povestit însă cum să călătorești cu un buget cât mai limitat.

1. Călătorește singur

Călătoriile independente, și nu organizate prin agenții de turism sunt și mai profitabile și mai interesante. Într-adevăr responsabilitatea ta va crește considerabil. Dar agențiile de turism nu îți vor rezolva o problemă în cazul în care apare una, în astfel de cazuri, preferând să dea vina pe compania aeriană, și alte incidente de forță majoră.

Blogger-ul Andrei Mironchuk citează următoarele cifre: „O excursie din Minsk către Insulele Canare în agențiile de turism costă aproximativ 1.100 de euro, în timp ce o excursie organizată de tine va costa în cel mai rău caz de 500 de euro”. Economii semnificative, care merită timpul petrecut pentru planificarea unei călătorii!


2. Plănuitul călătoriei

Cu cât mai devreme începi să îți planifici o călătorie, cu atât te va costa mai puțin. Mai ales când vine vorba de călătoriile cu avionul, biletele de tren, rezervările hotelului, bilete pentru diverse evenimente, concerte și festivaluri. În țările europene, achiziționarea unor bilete de tren este posibilă cu câteva luni înainte de plecare. În primele zile de vânzare, vei găsi cu siguranță un bilet de 2-3 ori mai mic decât tarifele standard.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cumpărarea biletelor pentru diverse evenimente, concerte și festivaluri în avans pe Internet este cea mai bună modalitate de a economisi o medie de 10% din cost și de a evita cozile.

3. Alege transportul potrivit

Dacă vrei să vizitezi mai multe localități învecinate, informează-te pe Internet care sunt cele mai avantajoase forme de transport. Sunt o mulțime de site-uri care vor estima asta pentru tine.

4. Caută în mai multe locuri bilete de avion

Blogger Stas Rabunsky că, în vârstă 24 de ani, a călătorit în 35 de țări și a vizitat mai multe continente. Acesta are următoarea strategie de căutare a zborurilor ieftine: este necesar să găsești site-ul oficial al aeroportului orașului în care ai de gând să mergi. Aici poți vedea ce companii aeriene zboară către acel oraș. Apoi, vizitează site-ul web al companiei aeriene pentru a vedea dacă există promoții.

7. Evită taxiul pentru transportul de la aeroport la hotel

De la orice aeroport din lume, poți ajunge cu ușurință și cu autobuzul, nu numi cu taxiul. Caută pe Internet înainte să ajungi acolo ce companii de transport oferă acest serviciu.

Dacă alegi totuși să iei un taxi, atunci nu lua un taxi direct de la aeroport – cursa va ajunge la un cost exorbitant, iar în țările exotice poți chiar să fii jefuit. În plus, nu toți șoferii de taxi vorbesc engleză.

8. Evită hotelurile

Pe lângă faptul că sunt cu mult mai scumpe, hotelurile îți vor oferi aceeași experiență în orice țară te-ai afla. Bloggerii recomandă închirierea apartamentelor localnicilor în regim hotelier, cu ajutorul unor anumite platforme. Ai grijă să te informezi bine despre termenii și condițiile unei astfel închirieri. Platformele autorizate vor avea mereu, 24/7, angajați pe care îi poți suna pentru mai multe informații.

9. Încearcă o vacanță mai neobișnuită

Agroturismul este o modalitate de a obține adăpost gratuit, mâncare și o șansă de a pătrunde într-un mediu cultural diferit, în schimbul mai multor ore de ajutor zilnic acordat proprietarilor.

10. Informează-te despre divertismentul gratuit

Înainte de călătorie, asigură-te că ai adăugat în motorul de căutare pe Internet „Divertisment gratuit în orașul N”, în mod ideal, desigur, în limba engleză. Festivaluri, concerte, excursii – în orașe mari și nu numai poți descoperi gratuit multe lucruri interesante. Să nu uiți însă și de cunoscutele Free walking tours, în care ghizi le prezintă orașul turiștilor pe gratis.

11. Nu cumpăra ce poți obține gratis

Wi-Fi. Atunci când îți rezervi cazarea, alege un apartament sau hotel cu Wi-Fi gratuit. În timp ce te afli la plimbare, utilizează Wi-Fi gratuit în restaurante și cafenele, în stațiile de benzină și centrele comerciale.

Hărți ale zonei. La recepția multor hoteluri sunt disponibile hărți gratuite. O astfel de hartă poate fi luată de asemenea și de la biroul de informații turistice. De regulă, ele se află în centrul orașului sau în apropierea punctelor principale.

Apă. În Europa, există la orice pas stropitori care îți pot stăpâni setea. Acordă atenție și faptului că pot exista plăci cu inscripția „Nu pentru băut”.

Mersul la toaletă. Ai la dispoziție „McDonald’s”, „Burger King” și alte fast-food-uri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.