12 idei MIRACULOASE pentru a curăța obiectele casnice FĂRĂ CHIMICALE

Cum îți poți curăța casa în cel mai scurt timp posibil? Cum te poți asigura că ai scăpat de murdărie pentru mult timp, folosind cele mai simple lucruri?

Iată câteva dintre cele mai simple și mai rapide metode de curățare:

1. Salteaua

Amestecă vodcă și apă într-o proporție de 1:3 și pulverizează pe saltea. Va fi dezinfectată și cele mai multe bacterii vor fi distruse.

2. Cuptorul cu microunde

Taie niște lămâi pe jumătate și pune-le într-un recipient de sticlă ce conține apă. Pune-le la microunde, încălzește-le până fierbe apa și lasă așa timp de un minut. Ar trebui să poți curăța murdăria apoi foarte ușor.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Petele de grăsime

Șterge-le cu o bucată de cretă albă, lasă câteva minute și apoi șterge cu o cârpă umedă. Valabil pentru petele de pe haine, dar și de pe pereți. În cazul hainelor, așteaptă o oră.

4. Uscarea pantofilor

Umple-i cu pagini mototolite de ziar și se vor usca mult mai repede.

5. Cum scapi de părul de animale

Pune-ți o pereche de mănuși de cauciuc, bagă-le în apă și apoi trece-ți mâinile peste suprafața acoperită cu păr / blană. Totul se va lipi de mănuși.

6. Mâncarea arsă dintr-o tigaie

Acoperă suprafața cu apă, apoi toarnă un pahar de oțet. Fierbe bine la temperatură medie, apoi ia tigaia de pe foc și adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Bucățile arse de mâncare se vor desprinde cu ușurință.

7. Chiuveta

Grapefruit și lămâile îți pot fi de ajutor. Presară niște sare pee le, apoi folosește-le pentru a șterge chiuveta. Va fi curată lună.

8. Praful

Poți folosi o cârpă anti-static pentru a șterge orice suprafață cu ușurință.

9. Depunerile de calcar

Pentru a depărta depunerile de calcar, șterge suprafețele cu o bucată de lămâie, iar după cinci minute clătește cu apă.

10. Caserolele de plastic

Șterge părțile murdare cu suc de lămâie, lasă să se usuce și apoi clătește. Vei scăpa și de pete și de miros.

11. Cuptorul

Toarnă puțin dintr-o soluție apoasă de amoniac într-un container și las-o peste noapte în cuptorul stins. Aerisește încăperea dimineața,, apoi spală cuptorul. Stai cu geamul deschis și poartă mănuși de cauciuc.

12. Farurile de la mașină

 Freacă-le cu niște pastă de dinți, apoi clătește-le cu apă și șterge-le cu un prosop sau șervețel de hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.