Cum îți poți curăța casa în cel mai scurt timp posibil? Cum te poți asigura că ai scăpat de murdărie pentru mult timp, folosind cele mai simple lucruri?
Iată câteva dintre cele mai simple și mai rapide metode de curățare:
1. Salteaua
Amestecă vodcă și apă într-o proporție de 1:3 și pulverizează pe saltea. Va fi dezinfectată și cele mai multe bacterii vor fi distruse.
2. Cuptorul cu microunde
Taie niște lămâi pe jumătate și pune-le într-un recipient de sticlă ce conține apă. Pune-le la microunde, încălzește-le până fierbe apa și lasă așa timp de un minut. Ar trebui să poți curăța murdăria apoi foarte ușor.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
3. Petele de grăsime
Șterge-le cu o bucată de cretă albă, lasă câteva minute și apoi șterge cu o cârpă umedă. Valabil pentru petele de pe haine, dar și de pe pereți. În cazul hainelor, așteaptă o oră.
4. Uscarea pantofilor
Umple-i cu pagini mototolite de ziar și se vor usca mult mai repede.
5. Cum scapi de părul de animale
Pune-ți o pereche de mănuși de cauciuc, bagă-le în apă și apoi trece-ți mâinile peste suprafața acoperită cu păr / blană. Totul se va lipi de mănuși.
6. Mâncarea arsă dintr-o tigaie
Acoperă suprafața cu apă, apoi toarnă un pahar de oțet. Fierbe bine la temperatură medie, apoi ia tigaia de pe foc și adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Bucățile arse de mâncare se vor desprinde cu ușurință.
7. Chiuveta
Grapefruit și lămâile îți pot fi de ajutor. Presară niște sare pee le, apoi folosește-le pentru a șterge chiuveta. Va fi curată lună.
8. Praful
Poți folosi o cârpă anti-static pentru a șterge orice suprafață cu ușurință.
9. Depunerile de calcar
Pentru a depărta depunerile de calcar, șterge suprafețele cu o bucată de lămâie, iar după cinci minute clătește cu apă.
10. Caserolele de plastic
Șterge părțile murdare cu suc de lămâie, lasă să se usuce și apoi clătește. Vei scăpa și de pete și de miros.
11. Cuptorul
Toarnă puțin dintr-o soluție apoasă de amoniac într-un container și las-o peste noapte în cuptorul stins. Aerisește încăperea dimineața,, apoi spală cuptorul. Stai cu geamul deschis și poartă mănuși de cauciuc.
12. Farurile de la mașină
Freacă-le cu niște pastă de dinți, apoi clătește-le cu apă și șterge-le cu un prosop sau șervețel de hârtie.