12 întrebuințări pentru PASTA DE DINȚI pe care nu le știai

Poți folosi pasta de dinți într-o mulțime de alte feluri – nu e bună doar pentru igiena orală. Iată niște trucuri despre cum o poți utiliza pentru frumusețe și în gospodărie:

1. Curăță argintul

Nu mai trebuie să cumperi produse scumpe de curățare pentru a-ți îngriji articolele din argint. Tot ce trebuie să faci e să te duci să îți iei pasta de dinți – freacă argintul cu puțină pastă și va fi chiar mai strălucitor decât la început.

2. Farurile mașinii

Cureți probabil numai părțile de metal ale mașinii tale, dar și farurile au nevoie de atenție. Îndepărtează murdăria de pe ele frecându-le cu pastă de dinți și un burete.

3. Albește clapele pianelor vechi

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Nu e nimic mai urât decât un pian frumos cu niște clape vechi. Pasta îți albește nu numai dnții, ci și clapele pianului, care vor fi mai strălucitoare ca niciodată.

4. Petele de cerneală de pe tricouri

Cu toții urâm petele de cerneală care ne strică tricourile favorite. Nu intra în panică – aplică puțină pastă de dinți pe pată și las-o să acționeze 24 de ore. Spală apoi tricoul.

5. Înțepăturile de insecte

Nu îți va mai fi iar frică de înțepăturile de insecte. Aplică puțină pastă de dinți pe mușcături pentru a reduce mâncărimea și roșeața.

6. Coșurile

Pasta de dinți te ajută să scapi de ele.

7. Curăță-ți fierul de călcat

Va arăta de parcă l-ai cumpărat în acea zi.

8. Încălțămintea

Folosește pasta de dinți pentru a-ți curăța încălțămintea. Vor mirosi frumos.

9. Mâinile murdare

Pasta de dinți e cea mai bună soluție pentru mâini pe care o poți găsi, probabil. Aceasta poate fi un aliat de nădejde dacă vrei să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi de pe mâini.

10. Curăță-ți termosul

Dacă nu îți place cum miroase, umple-ți termosul cu apă fierbinte și stoarce niște pastă de dinți înăuntru. Amestecă bine. Termosul va fi dezinfectat și foarte curat.

11. Repară-ți CD-urile și DVD-urile

Te poți bucura iar de cântecele preferate dacă freci zgârieturile de pe CD-uri cu pastă de dinți.

12. Repară zgârieturile mașinii

Aplică pastă de dinți pe un prosopel și freacă zgârieturile cu el. Folosește o cârpă curată pentru a o șterge, apoi bucură-te de strălucirea mașinii.

0 comentarii pe “12 întrebuințări pentru PASTA DE DINȚI pe care nu le știai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.