12 întrebuințări pentru PASTA DE DINȚI pe care nu le știai


Poți folosi pasta de dinți într-o mulțime de alte feluri – nu e bună doar pentru igiena orală. Iată niște trucuri despre cum o poți utiliza pentru frumusețe și în gospodărie:

1. Curăță argintul

Nu mai trebuie să cumperi produse scumpe de curățare pentru a-ți îngriji articolele din argint. Tot ce trebuie să faci e să te duci să îți iei pasta de dinți – freacă argintul cu puțină pastă și va fi chiar mai strălucitor decât la început.

2. Farurile mașinii


Cureți probabil numai părțile de metal ale mașinii tale, dar și farurile au nevoie de atenție. Îndepărtează murdăria de pe ele frecându-le cu pastă de dinți și un burete.

3. Albește clapele pianelor vechi

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Nu e nimic mai urât decât un pian frumos cu niște clape vechi. Pasta îți albește nu numai dnții, ci și clapele pianului, care vor fi mai strălucitoare ca niciodată.

4. Petele de cerneală de pe tricouri

Cu toții urâm petele de cerneală care ne strică tricourile favorite. Nu intra în panică – aplică puțină pastă de dinți pe pată și las-o să acționeze 24 de ore. Spală apoi tricoul.

5. Înțepăturile de insecte

Nu îți va mai fi iar frică de înțepăturile de insecte. Aplică puțină pastă de dinți pe mușcături pentru a reduce mâncărimea și roșeața.

6. Coșurile

Pasta de dinți te ajută să scapi de ele.

7. Curăță-ți fierul de călcat

Va arăta de parcă l-ai cumpărat în acea zi.

8. Încălțămintea

Folosește pasta de dinți pentru a-ți curăța încălțămintea. Vor mirosi frumos.

9. Mâinile murdare

Pasta de dinți e cea mai bună soluție pentru mâini pe care o poți găsi, probabil. Aceasta poate fi un aliat de nădejde dacă vrei să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi de pe mâini.

10. Curăță-ți termosul

Dacă nu îți place cum miroase, umple-ți termosul cu apă fierbinte și stoarce niște pastă de dinți înăuntru. Amestecă bine. Termosul va fi dezinfectat și foarte curat.

11. Repară-ți CD-urile și DVD-urile

Te poți bucura iar de cântecele preferate dacă freci zgârieturile de pe CD-uri cu pastă de dinți.

12. Repară zgârieturile mașinii

Aplică pastă de dinți pe un prosopel și freacă zgârieturile cu el. Folosește o cârpă curată pentru a o șterge, apoi bucură-te de strălucirea mașinii.


0 comentarii pe “12 întrebuințări pentru PASTA DE DINȚI pe care nu le știai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.