Bucătarii adevărați au o mulțime de trucuri și sfaturi pentru a-ți face viața mai ușoară. Pentru noi toți, profesioniștii sunt o adevărată sursă de inspirație. Micile lor secrete, pe care, probabil, nu le știai, îți vor simplifica cu siguranță viața.
Iată 12 sfaturi care te vor ajuta să economisești timp atunci când gătești și să păstrezi mâncarea proaspătă pentru mai mult timp.
1. Cum să păstrezi tortul moale
Acoperă porțiunea expusă cu pâine si prinde-o cu scobitori. Pâinea va deveni râncedă, dar tortul va rămâne moale și proaspăt.
2. Cum să gatești peste la grătar fără să se lipească
Pune sub bucata de pește felii de lămâie și acesta nu se va lipi. De asemena, lămâia va da și un gust interesant preparatului, dar, cel mai important, nu va fi nevoie să indepărtezi părțile de pește rămase lipite pe grătar.
3. Cum să tai cartofii în bucăți egale
Poți folosi un feliator de mere pentru a obține bucăți egale de cartofi. Este o metodă rapidă și ușoară!
4. Cum să decojești ușor ghimbirul
Încercă să îl decojești cu o lingură. Vei obține niște bucăți de ghimbir decojite frumos, fără resturi.
FOLLOW ME
5. Cum să păstrezi ouăle proaspete pentru mai mult timp
Freacă cojile ouălor cu ulei vegetal înainte de a le pune în frigider, iar ele vor rămâne proaspete mai multe săptămâni.
6. Cun să previi maturarea bananelor
Acoperă cotoarele bananelor cu folie de plastic, iar ele vor rezista cu 3-4 zile mai mult.
7. Cum să topești untul
Pentru a face untul înghețat să se topească, incălzeste un pahar și pune-l peste o bucată de unt. Sub pahar, untul va începe să se topească, iar după câteva minute îl poți folosi cu ușurință.
8. Cum să păstrezi plantele aromatice proaspete pentru mai mult timp
Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, ceapa de vară, dar si multe alte ierburi aromatice pot fi păstrate mai mult timp dacă le acoperi cu o pungă de plastic și le pui în frigider.
9. Cum să faci cuburi de gheață mai deosebite
Îngheață feli de lămâie odată cu apa si așa vei obține cuburi sepectaculoase.
10. Cum să scoți sâmburii din cireșe
Poți să scoți cu ușurință sâmburii folosind o sticlă și un pai. Pune cireașa pe gâtul sticlei și apas-o cu un pai. În acest fel, sâmburii vor cădea în sticlă.
11. Cum să dezaharisești mierea
Dacă mierea este zaharisită, topește-o într-o oală cu apă fierbinte. În acest fel aceasta va deveni din nou lichidă, făra a-și perde proprietățiile.
12. Cum să previi mucegăirea
Păstrează ceapa și usturoiul în pungi de hârtie cu găuri pentru a nu se strica repede.