12 trucuri care te vor ajuta să-ți îngrijești hainele

Uneori trebuie să ne despărţim de lucrurile noastre favorite fiindcă s-au stricat sau nu mai arată bine. E mult mai rău însă când asta se întâmplă articolelor noi.

Iată niște trucuri care te vor ajuta să dai hainelor și pantofilor o nouă șansă.

1.

Folosește o pilă de unghii pentru a curăța pantofii din velur.

2.

FOLLOW ME

Soluția pentru geamuri va face pielea de lac să strălucească iar.

3.

Un amestec de sare, apă rece și amoniac te va ajuta să scoți petele de sânge de pe haine. Adaugă două linguri de sare sau aceeași cantitate de amoniac la un litru de apă rece.

4.

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute persistente, pune-ți hainele într-o pungă cu încuietoare și lasă-le peste noapte în frigider.

5.

Un amestec din oțet și apă rece ajută la îndepărtarea petelor de pe produsele din piele.

6.

Detergentul de vase te ajută să scoți petele de grăsime. Aplică-l pe pată și freacă.

7.

Ceara sau lacul de unghii transparent ajută la îndepărtarea zgârieturilor de pe pantofii din piele. Aplică pe locul cu probleme. Când ceara se înărește, șterge-o cu atenție cu o bucată de flanel și apoi folosește crema de pantofi.

8.

Poți repara ușor tăieturile pantofilor din piele folosind superglue. Unge zona cu probleme cu lipici din interior, folosind un chibrit sau o scobitoare. Apasă zona cu o cârpă 3-4 minute, apoi aplică vopsea (câteva straturi) într-o culoare asemănătoare.

9.

Pentru ca blugii să nu se mai decoloreze, adaugă oțet și sare, pe lâng detergent, când îi speli.

10.

Pentru a curăța pantofii din imitație de piele de căprioară, amestecă apă și amoniac în proporție de 1:3 sau dizolvă 1 linguriță de oțet într-un litru de apă caldă curată.

11.

Pentru a face lucrurile vechi să fie pufoase iar, înmoaie-le în apă sărată. Adaugă jumătate de pahar de sare la un litru de apă și lasă lucrurile în amestec timp de trei zile. Apoi adaugă detergent și spală-le la mașină.

12.

Pentru a îndepărta petele de pe gențile din piele, șterge-le cu o cârpă sau o dischetă de bumbac înmuiată în oțet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.