Cu toții știm, încă din copilărie, că TV-ul îți poate strica vederea și că putem citi doar dacă dispunem de o buna luminozitate. Dar sunt, oare, aceste adevăruri… adevărate?
Vom încerca să spulberăm aceste mituri despre sănătate, pe care le putem auzi chiar și din partea medicilor.
1. Sarcina nu durează 9 luni
De fapt, durata unei sarcini sănătoase poate fi diferită, dar de cele mai multe ori este de 9 luni jumătate, nu 9. În plus, studiile demonstrează faptul că această perioadă poate varia în termen de 5 săptămâni.
2. Vaccinul antigripal nu poate îmbolnăvi
Deși organismul poate reacționa la vaccin prin creșterea temperaturii, nu înseamnă că vă veți îmbolnăvi de gripă din cauza vaccinării. Vaccinul conține un virus mort care nu este capabil să reapară și să provoace boli.
FOLLOW ME
3. Suplimentele cu vitamine nu vă fac mai sănătoși
Vitaminele din comprimate pot aduce nu numai beneficii pentru sănătate, ci și daune. De exemplu, un studiu de 20 de ani de cercetare privind suplimentele de vitamine a arătat că persoanele care iau vitamine în doze mari cresc riscul de a dezvolta cancer.
4. Celulele creierului se restabilesc
De mult timp s-a crezut că celulele creierului adult nu au fost restaurate. Totuși, acest lucru nu este adevărat. De fapt, în timpul procesului numit „neurogeneză”, noii neuroni sunt generați în hipocampus -zona creierului responsabilă pentru formare, memorie pe termen lung și formarea de emoții.
5 Citirea la lumina slabă nu strică vederea
Ca și în cazul televizorului, citirea într-o cameră cu lumină slabă nu duce la o vedere slabă. Desigur, vă puteți simți obosit după lectură, dar pe termen lung nu va duce la probleme serioase cu ochii.
6. Pielea fină nu este un rezultat al consumului mare de apă
Desigur, consumul de lichide suficient este necesar, însă nu este un remediu pentru acnee. Pielea bine hidratată se vindecă mai repede, dar nu sperați că, prin consumul unui pahar în plus de apă, veți reduce acneea.
7. Gustările nocturne nu duc la creșterea în greutate
Excursiile nocture la frigider sunt asociate cu obezitatea, dar nu sunt cauza ei. În urma acestora nu rezultă mai multe grăsimi decât de la gustările din timpul zilei. Dar lipsa activității fizice este mai eficientă în câștigarea în greutate.
8. Problemele dentare nu provoacă febră
Febra copiilor este des asociată cu problemele lor dentare, însă este un mit. Cauza este cu siguranță alta.
9. Statul picior peste picior
Studiile încă nu au confirmat apariția varicelor ca o cauză a statului picior peste picior. Circulația sângelui este una normală, revenind atunci când poziția este schimbată.
10. Mirosul neplăcut al gurii nu este cauzat de o altă problemă medicală
Mirosul neplăcut poate fi cauzat de probleme ale dinților, dar și de probleme ale organismului. Cu toate acestea, dacă suferiți de această problemă, nu vă ingrijorați. Este posibil să nu aveți nimic în neregulă.
11. Alergatul nu afectează genunchii
Dacă știți cum să alergați corect și dispuneți de încălțăminte corespunzătoare, nu va exista niciun risc. Alergătorii începători nu ar trebui să alerge mai mult de 3-4 ori pe săptămână
12. Privitul de aproape la TV
Nu vă poate afecta vederea. Este totuși posibil să aveți ochii obosiți după, dar nu este nimic alarmant. În plus, copiilor le este mai ușor să se concentreze atunci când sunt mai aproape de ecran.
13. Înghețata poate fi consumată și în timpul răcelii
Nu este indicată totuși în cantități mari, dar, dacă nu exagerezi, este perfect în regulă. Poate reduce durerile în gât și este ideală dacă nu ai poftă de mâncare.