13 INFORMAȚII esențiale despre SĂNĂTATEA ta pe care nu ar trebui să le neglijezi

Cu toții știm, încă din copilărie, că TV-ul îți poate strica vederea și că putem citi doar dacă dispunem de o buna luminozitate. Dar sunt, oare, aceste adevăruri… adevărate?

Vom încerca să spulberăm aceste mituri despre sănătate, pe care le putem auzi chiar și din partea medicilor.

1. Sarcina nu durează 9 luni

De fapt, durata unei sarcini sănătoase poate fi diferită, dar de cele mai multe ori este de 9 luni jumătate, nu 9. În plus, studiile demonstrează faptul că această perioadă poate varia în termen de 5 săptămâni.

2. Vaccinul antigripal nu poate îmbolnăvi

Deși organismul  poate reacționa la vaccin prin creșterea temperaturii, nu înseamnă că vă veți îmbolnăvi de gripă din cauza vaccinării. Vaccinul conține un virus mort care nu este capabil să reapară și să provoace boli.

FOLLOW ME

3. Suplimentele cu vitamine nu vă fac mai sănătoși

Vitaminele din comprimate pot aduce nu numai beneficii pentru sănătate, ci și daune. De exemplu, un studiu de 20 de ani de cercetare privind suplimentele de vitamine a arătat că persoanele care iau vitamine în doze mari cresc riscul de a dezvolta cancer.

4. Celulele creierului se restabilesc

De mult timp s-a crezut că celulele creierului adult nu au fost restaurate. Totuși, acest lucru nu este adevărat. De fapt, în timpul procesului numit „neurogeneză”, noii neuroni sunt generați în hipocampus -zona creierului responsabilă pentru formare, memorie pe termen lung și formarea de emoții.

5 Citirea la lumina slabă nu strică vederea

Ca și în cazul televizorului, citirea într-o cameră cu lumină slabă nu duce la o vedere slabă. Desigur, vă puteți simți obosit după lectură, dar pe termen lung nu va duce la probleme serioase cu ochii.

6. Pielea fină nu este un rezultat al consumului mare de apă

Desigur, consumul de lichide suficient este necesar, însă nu este un remediu pentru acnee. Pielea bine hidratată se vindecă mai repede, dar nu sperați că, prin consumul unui pahar în plus de apă, veți reduce acneea.

7. Gustările nocturne nu duc la creșterea în greutate

Excursiile nocture la frigider sunt asociate cu obezitatea, dar  nu sunt cauza ei. În urma acestora nu rezultă mai multe grăsimi decât de la gustările din timpul zilei. Dar lipsa activității fizice este mai eficientă în câștigarea în greutate.

8. Problemele dentare nu provoacă febră

Febra copiilor este des asociată cu problemele lor dentare, însă este un mit. Cauza este cu siguranță alta.

9. Statul picior peste picior

Studiile încă nu au confirmat apariția varicelor ca o cauză a statului picior peste picior. Circulația sângelui este una normală, revenind atunci când poziția este schimbată.

10. Mirosul neplăcut al gurii nu este cauzat de o altă problemă medicală

Mirosul neplăcut poate fi cauzat de probleme ale dinților, dar și de probleme ale organismului. Cu toate acestea, dacă suferiți de această problemă, nu vă ingrijorați. Este posibil să nu aveți nimic în neregulă.

11. Alergatul nu afectează genunchii

Dacă știți cum să alergați corect și dispuneți de încălțăminte corespunzătoare, nu va exista niciun risc. Alergătorii începători nu ar trebui să alerge mai mult de 3-4 ori pe săptămână

12. Privitul de aproape la TV

Nu vă poate afecta vederea. Este totuși posibil să aveți ochii obosiți după, dar nu este nimic alarmant. În plus, copiilor le este mai ușor să se concentreze atunci când sunt mai aproape de ecran.

13. Înghețata poate fi consumată și în timpul răcelii

Nu este indicată totuși în cantități mari, dar, dacă nu exagerezi, este perfect în regulă. Poate reduce durerile în gât și este ideală dacă nu ai poftă de mâncare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.