13 lucruri pe care ți le spune LIMBA despre SĂNĂTATEA TA

Limba poate spune multe despre sănătatea ta, în funcţie de cum arată, cât de mare e sau ce culoare are. Pentru un diagnostic cât mai precis, e mai bine să-ți examinezi limba dimineața, înainte de a te spăla pe dinți, în lumină naturală, deoarece alimentele, băutura și fumatul îi pot mdifica aspectul. Nu încorda limba!

Iată ce poți observa:

1. Roz deschis – culoare sănătoasă.
2. Roșu – boli infecțioase. Procese inflamatorii.
3. Roșu strălucitor – boli de inimă. Probleme cu sângele.
4. Galben – probleme cu stomacul sau ficatul.
5. Mov – boli de inimă. Probleme cu plămânii.
6. Albastru – boli la rinichi.
7. Limbă pală – deficiențe de vitamine și substanțe nutritive
8. Alb – deshidratare, infecții cu ciuperci. Răceală.
9. Gri – boli ale tractului digestive.

Culoarea stratului de deasupra
Aceasta poate fi diferită de culoareal limbii. Un strat alb subțire, care poate fi periat cu ușurință, este considerat normal. Grosimea stratului e proporțională cu seriozitatea problemei indicate.

Strat alb gros – intoxicație. Boli infecțioase.
Strat maro – probleme cu plămânii.
Strat galben – probleme ale sistemului digestiv.
Strat gri – gastrită, ulcer peptic.

Ține cont însă și de faptul că diagnosticul oferit de starea limbii nu e 100% corect. Limba poate fi rănită de alimentele agresive, bacteria poate pătrunde în rană și poate cauza iritații temporare – care nu indică probleme interne.

FOLLOW ME

Limba este un organ ce conține apă, electroliți, mucus și enzime, fiind extrem de sensibilă. Acesta este motivul pentru care fiecare schimbare a aspectului ei reflectă schimbări ale stării de sănătate. Curățarea limbii ajută la îndepărtarea celulelor moarte de piele, a bacteriilor, toxinelor, ciupercilor și resturilor de mâncare de pe limbă. În plus, ne îmbunătățește sistemul imunitar și ne ajută cu digestia.

Dacă te îngrijorează culoarea limbii, nu te grăbi să începi să iei ce medicamente consideri de cuviință, ci programează-ți o consultație la medic.

0 comentarii pe “13 lucruri pe care ți le spune LIMBA despre SĂNĂTATEA TA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.