Ce spune felul în care dormim despre noi?

Eu dorm pe spate cu brațele în jurul pernei. Adică în stea de mare. E confortabil și, mai presus de orice, unica poziție din care mă ia somnul.

Alex mic doarme pe spate iar Alesia…

alesia

Oamenii de știință consideră că poziția în care o persoană doarme oferă indicii importante despre personalitatea sa. Astfel că, un studiu desfășurat pe 1000 de persoane a arătat că există șase poziții dominante de dormit associate cu câte o trăsătură majoră de personalitate.

FETUS: este cea mai comună poziție de dormit. Dintr-un grup de test de 1000 de persoane, aproape jumătate (41%) dorm în fetus. De două ori mai multe femei decât barbate, totuși. Sunt persoane aparent dure dar cu suflet foarte bun. Sunt timizi când fac prima data cunoștință cu o persoană dar, pe măsură ce se cunosc, se relaxează.

BUȘTEAN: pe o parte, cu ambele brațe pe lângă corp. Poziție preferată de 14% dintre participanții la studiu. Deschiși, glumeți, sociabili, care se integrează repede într-un grup și au încredere în strain – astfel sunt caracterizați cei care dorm buștean.

POZIȚIA POFTICIOSULUI: pe o parte cu brațe paralele la nivelul umerilor. 13% dintre respondenți dorm astfel. Sunt deschiși dar suspicioși ori cinici. Se decid greu dar îți respectă cuvântul dat.

FOLLOW ME

sleepp1

SOLDATUL: 8% din cei 1000 de participant dorm pe spate cu mâinile pe lângă corp și picioarele drepte. Trec drept tăcuți și rezervați, nu vorbesc mult dar au standarde ridicate și sunt duri cu ei și cu cei din jur.

CĂDERE LIBERĂ: pe burtă cu ambele brațe în jurul pernei și capul întors într-o parte. Oameni obraznici, cu spirit gregar dar foarte subtili pe interior. Nu le place critica sau situațiile extreme. E o poziție bună pentru digestive iar 7% dintre respondenți o adoptă.

STEA DE MARE: pe spate cu mâinile în jurul pernei. 5% dintre participanți au dormit astfel. Sunt persoane deschise, sociabilă, pe care te poți baza. Buni ascultători, gata să îi ajute pe ceilalți. Nu e o poziție bună de somn pentru că duce la sforăit.

sleepp2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.