13 trucuri de CURĂȚENIE care te vor ajuta să faci ordine mai rar și mai bine!

Curățenia săptămânală nu este cea mai plăcută sarcină, care pare mai de grabă anostă când vine vorba de petrecerea timpul liber. Pentru a reduce timpul acordat cuățeniei poți folosi diverse trucuri:

1. Mobilier monolit

Blaturile de bucătărie, precum și chiuveta, trebuie să fie cât se poate de solide, astfel încât să nu se scurgă nici un fel de rămășiște prin crăpături.

2. Parchet fără șanfren

Când podeaua este perfect plată și toate plăcile sunt strâns fixate una de cealaltă, curățarea este mult mai ușoară. Atunci când alegeți parchetul este ideal să îi acorzi prioritate celui care pare o singură piesă. Alegerea unui parchet format din mai multe bucăți, duce la creșterea timpului de curățare, pentru că va trebui să cureți praful din crăpături.

3. Faianța

FOLLOW ME

Principala diferență dintre o faianță fără cusătură și una tradițională este aceea că nu are o spațiu pe margine. Toate elementele sunt lipite strâns unele de altele, creând o acoperire integrală, din care este ușor de îndepărtat murdăria.

4. Grout pe un ton mai întunecat

Groutul pe plăcile de pardoseală ar trebui să fie ales cu un ton mai întunecat decât cea mai întunecată zonă a plăcii. Groutul, în special cimentul, absoarbe multă murdărie.

5. Podea gri

Praful care se acumulează în casă este gri deschis, deci este atât de clar vizibil pe podeaua neagră sau albă. Pe podeaua gri va fi aproape invizibil, ceea ce va crea iluzia de curățenie în casă, chiar dacă camera necesită în mod clar curățarea.

6. Eșecul covoarelor

Covoarele sunt magneți reali pentru praf și murdărie, iar cu cât sunt mai mari și au o masă deasupra, cu atât devine mai greu de curățat zona.

7. Tapet cu model

Un desen mic ascunde toate petele de pe suprafață, distragând atenția asupra lor.

8. Vopsea cu ceară

Ceara în compoziția vopselei creează un strat protector pe suprafața peretelui, care respinge încărcarea cu praf. Dacă pereții se murdăresc, pot fi pur și simplu șterși.

9. Tavan neted

Tavan complex cu iluminare și forme – un colector de praf excelent. Alege un tavan uniform și nu te vei mai gândi cum să faci pentru a șterge nișe zone greu accesibile.

10. Suprafețe libere

Elimină suvenirurile mici, figurinele, jucăriile de pe toate suprafețele deschise ale dulapurilor. Acest lucru va reduce timpul de curățare semnificativ și rapid.

11. Mobilier încorporat

Mobilierul incorporat, inclusiv de bucătărie, nu ar trebui să fie construit numai în pereți, poate fi fixat ferm pe tavan la marginea de sus. Este atât de ușor de realizat și nu se acumulează praf. În plus, vei sta departe tentația de a plasa vase și cutii inutile în acest loc expus prafului.

12. Mobilă cu soclu

În jurul picioarelor de mobilier se acumulează praf. Pentru a nu depunde un efort în plus, încercând să ajungi la colțul foarte prăfuit sub dulap, merită să alegi mobila cu soclu care acoperă picioarele.

13. Toaletă suspendată

Rămâi de multe ori șocat la vederea bacteriilor care se acumulează sub marginea toaletei. Poți să scapi de germeni o dată pentru totdeauna, alegând o toaletă suspendată. Modelele acestea pot contribui la reducerea timpului de curățare: sub ele poți șterge pur și simplu cu un mop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.