14 MITURI despre ALIMENTE pe care le-ai crezut întotdeauna

Mama ta ți-a spus vreodată că dacă mănânci cina după ora 19:00 nu este sănătoasă? Astfel de mituri alimentare au existat din totdeauna. Probablil cunoști și tu multe alte mituri și te întrebi dacă sunt adevărate.

Oamenii de știință au găsit răspunsurile la întrebarea aceasta. Aceștia au dezvăluit 14 dintre cele mai celebre mituri legate de alimentație:

1. Tocătoarele din lemn sunt pline de bacterii

Este doar un mit. Nu există date științifice disponibile pentru a-l susține. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că tocătoarele sunt spălate temeinic.

2. Dacă adaugi sare, apa se fierbe mai repede

Chimia demonstrează că nu este adevărat și că indiferent de cantitatea de sare adăugată în apă, punctul de fierbere al apei nu se schimbă niciodată.

FOLLOW ME

3. Ouăle cresc colesterolul

Acest lucru este complet greșit. Ouăle nu conțin deloc trans-grăsimi. Oamenii de știință au descoperit ca ouale conțin însă unii antioxidanti rari care ajuta la conservarea vederii.

4. Articolele de gătit din aluminiu pot cauza boala Alzheimer

Oamenii de știință au dovedit că rinichii umani au capacitatea de a dizolva orice conținut de aluminiu. Prin urmare, nu poate provoca boala Alzheimer.

5. Băuturile energizantele îți dau energie

Ceea ce îți dau de fapt este insomnia și obezitatea. Conținutul ridicat de zahăr și cofeină îți oferă o grămadă de zahăr, care este și sursa unei energii de scurtă durată.

6. Alimentele prăjite pot provoca un infarct

Deși alimentele prăjite nu sunt bogate în nutrienți, oamenii de știință nu au găsit nicio corelatie între atacul de cord și alimentele prăjite.

7. Trebuie să consumi 5 mese mici pe zi

Probabil ai auzit deseori că trebuie să mănânci puțin și des. Oamenii de știință au ajuns însă la concluzia că o astfel de dietă nu are nici un efect asupra greutății tale.

8. Vitamina C luptă împotriva gripei și a răcelei

Nu sunt disponibile date științifice care să susțină această afirmație.

9. Cafeaua nu este bună pentru inimă

Riscul bolilor cardiace la persoanele care consumă cafea este cu 25% mai mic decât cei care nu consumă cafea.

10. Morcovii își pierd nutrienții când sunt gătiți

Morcovii fierți sunt de fapt mai hrănitori decât cei cruzi. Pereții celulelor se descompun și beta-carotenul se eliberează atunci când morcovii sunt fierți.

11. Dacă iei pielea de pe pui, vei scăpa de multe calorii în plus

Dacă jupuirea unui pui scade ceva, este sucul din carne, aceasta devenind mai uscată. Nu se diminuează cantitățile calorice în realitate. Ba chiar ar trebui să o păstrezi dacă vrei ca puiul tău să fie mai aromat.

12. Băuturile carbogazoase sunt dăunătoare

Această afirmație este înt-adevăr susșinută, însă doar pentru băuturile care au și arome.

13. Consumul ridicat de condimente poate provoca ulcer

Senzațiile inconfortabile pe care le ai după consumarea condimentelor nu sunt simptomele ulcerului.

14. Consumul de alcool ucide celulele creierului

Studiile arată că persoanele care consumă alcool au același număr de celule ale creierului ca și cei care evită,nu le place, sau nu pot consuma alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.