15 ATRACȚII TURISTICE pe care ți le-ai imagina complet DIFERIT față de cum sunt în REALITATE

Unele atracții turistice din lume sunt atât de aglomerate încât e aproape imposibil să îți croiești drum prin mulțimile de turiști, iar la final nu te vei întoarce din vacanță cu impresii plăcute, ci cu dezamăgiri. Iată câteva locuri în care, deși sunt extraordinare, nu ar trebui să mergi în timpul sezonului turistic.

1 . Manneken Pis din Bruxelles

2. Plajele din Goa


3. Disneyland Paris


Disneyland Paris, numit original Euro Disney Resort, este un parc tematic din Marne-la-Vallee, un oraș localizat la 32 km de centrul Parisului și este cel mai vizitat parc de acest tip din Europa. Este deținut și condus de Compania Walt Disney. Zona acoperă 4800 de acrii și cuprinde două parcuri, mai multe hoteluri, un complex pentru cumpărături, mâncare și distracții, un teren de golf ș.a. Parcul din Paris este al doilea parc Disney deschis în afara Statelor Unite ale Americii, după deschiderea parcului Disney din Tokio, în 1983. Construirea parcului în Franța a stârnit numeroase controverse, deoarece mulți intelectuali importanți au considerat că acest lucru ar încuraja un tip de consumerism American nesănătos în Franța. Pentru alții, Euro Disney a devenit un simbol al Americii în Franța.

4. Piazzale Michelangelo din Florența

FOLLOW ME


Piazzale Michelangelo din Florența este o piață care oferă o vedere panoramică asupra Florenței, Italia, localizată în districtul Oltramo al orașului. Piazza florentină a fost proiectată de arhitectul Giuseppe Poggi și construită în 1869 pe un deal de la sud de centrul istoric al orașului, în timpul reamenajării Oltrano, malul stâng al râului Arno. În 1869, Florența era capital Italiei, iar întregul oraș era reamenajat. Piața, dedicată scultporului renascentist Michelangelo, cuprinde copii de bronz ale unor opera ale artistului – David și cele patru alegorii ale Capelei Medici din San Lorenzo. Monumentul a fost instalat cu ajutorul a nouă perechi de boi, pe 25 iunie 1873.

5. Hollywood, Los Angeles


6. Plajele din Republica Dominicană


7. Băile termale din Varșovia


8. Palatul Festivalului de Film de la Cannes


9. Inscripția „I amsterdam” din Amesterdam

9-5752769
10. Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro

10-8358358
11. Skywalk, Austria

11-9120173
12. Casa Albă din Washington, DC

12-8051066
13. Piramidele din Egipt

13-9970867
Complexul Piramidelor din Giza este un sit archeologic localizat pe Platoul Giza, aflat la periferiile orașului Cairo. Acest complexe de monumente antice include cele trei piramide cunoscute sub numele de Marile Piramide, sculptura masivă cunoscută drept Marele Sfinx, câteva cimitire, un sat al muncitorilor și un complex industrial. Piramidele, niște embleme ale Egiptului în imaginația vesticilor, au fost popularizate în perioada elenistică, atunci când Marea Piramidă a fost trecută în rândul Celor Șapte Minuni ale Lumii. Este, de departe, cea mai veche dintre acestea și singura care încă mai există. Cea mai mare parte a complexului Giza este reprezentată de niște clădiri care include două temple mortuare în onoarea lui Khufu, trei piramide mai mici pentru soțiile lui Khufu și una mai mică, un satelit care conectează cele două temple.

14. Troll’s Language, Norvegia

14-5325357
15. Plaja Copacabana din Rio de Janeiro

15-6675787

 

Citește și: 7 SECRETE care te vor ajuta să ECONOMISEȘTI 50% atunci când mergi în VACANȚĂ

E ușor să deosebești un călător adevărat de un turist obișnuit – el cheltuiește în excursii la fel de mult ca acasă sau mai puțin. Dacă nu ai foarte mulți bani, dar totuși vrei să vezi lumea, iată câteva sfaturi de la călătorii independenți care te vor ajuta să economisești:

1. Puțini oameni știu că cele mai ieftine și mai neobișnuite suveniruri se găsesc în anticariate, nu la magazinele de suveniruri

Acolo poți găsi lucruri mai rafinate, care păstrează adevăratul spirit al timului și al culturii, la un preț de vreo 20 de ori mai mic.

2. Ține minte că în aproape orice muzeu există o zi „cu intrare liberă”

Poate că aceasta este în fiecare duminică, luni sau primă zi de marți din lună și așa mai departe. E foarte probabil să poți afla când sunt acestea exact, așa că nu uita să verifici înainte de a porni la drum.

3. Dacă vrei excursii sau distracții gratis într-un oraș strain, caută pe Google „Barcelona 0 euro”, „Paris 0 euro” și găsește toate informațiile despre evenimentele gratuite din orașe.

4. În multe toalete publice, trebuie să plătești la intrare

Dacă te-a prins nevoia la un moment nepotrivit și nu ai bani mai deloc, așteaptă ca cineva să iasă din toaletă (de obicei ușa nu se închide) și mergi după el.

5. Dacă ești cu bagajul după tine într-un oraș strain și vrei să mergi puțin la plimbare, lasă-l discret în depozitele de la supermarket. O valiză mică poate să încapă acolo.

6. Mulți zgârie-nori au numai platforme, ci și restaurant la înălțime

E mult mai profitabil să spui la intrare că mergi la restaurant – ca să ajungi sus gratis. Acolo poți plăti cu bani, fără să-ți trebuiască un bilet de intrare.

7. Atunci când sosești la aeroport, nu lua un taxi din zona de sosiri, ci din zona de plecări

Dacă ai prins un șofer dând jos bagajele unui pasager, probabil nu va avea timp să îți calzuleze un nou preț, iar excursia pe care vrei s-o faci în oraș va fi mult mai ieftină.

 

Citește și: 7 SECRETE pe care angajații din HOTEL nu ți le vor spune NICIODATĂ

Hotelul e una dintre cele mai importante componente ale unei călătorii. Până la urmă, chiar şi detalii mărunte precum un pat stricat sau o cameră dezordonată pot strica o întreagă călătorie. Așadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să economisești bani și să ai o vacanță grozavă:

1. Rezervă o cameră cu 1-2 zile înainte de cazare
Prețul hotelurilor se schimbă în fiecare zi și totul depinde de anotimp și de evenimentele următoare. Dacă rezervi o cameră cu doar 2 zile înainte de cazare, ai putea economisi chiar jumătate din bani.

2. Dacă nu-ți place camera, o poți schimba gratis
Dacă ai rezervat o cameră cu vedere la mare, iar de la balconul camerei primate nu poți admira decât o clădire, ai dreptul să ceri camera pe care ai dorit-o inițial. Dacă nu îți place camera primită din diverse motive subiective, poți întreba dacă mai sunt alte camere libere.

3. Alege hotelul în funcție de succesul la public, nu de numărul de stele
E posibil ca un hotel de trei stele să fie mult mai bun decât unul de cinci stele, așa că citește comentariile vizitatorilor înainte de a rezerva o cameră, dar ține cont că oamenii mai degrabă ar vorbi despre aspectele negative.

4. Poți lua șamponul, gelul de duș și celelalte produse cosmetice cu tine
La urma urmei, de aceea sunt puse în cameră. Lasă totuși halatul și prosoapele la locul lor.

5. Rezervă camere direct de la hotel
Hotelurile vor să vândă cât mai multe camere pe zi, așa că plătesc diverse site-uri să ofere camere cu reducere. Ca să le găsește pe cele mai bune, sună direct la hotel.

6. Hotelul poate să arate altel decât în fotografii
Ca să nu ai surprize neplăcute, caută fotografii cu hotelul pe Internet. Oaspeții postează de obicei fotografii reale, nu îmbunătățite, ale hotelului.

7. Citește contractul înainte de a-ți lăsa mașina în parcare
De obicei, hotelurile nu-și asumă răspunderea pentru mașinile parcate la ele.

Iată cum poți obține bilete de avion mai ieftine:

Poate că ţi se pare incredibil ca un bilet de avion să coste 5$, dar e adevărat – dacă știi cum să dai de el. Iată cum poți zbura foarte ieftin:

1. Cel mai bun moment pentru cumpărături:

Regula de 60 de zile: nu îți căuta bilete cu mai mult de 1.5 – 2 luni înainte de călătorie.
Cumpără bilete de la mijlocul lui ianuarie până la începutul lui martie.
Încearcă să-ți cumperi biletele în zilele de marți, între 2 și 4 p.m.
Biletele de avion sunt cel mai ieftine în amiezile de marți și miercuri.
Dacă plănuiești să zbori în weekend, cel mai bine e să cumperi bilete vineri seara sau sâmbătă.

2. Greșelile de sistem

Niciun preț de calculator nu e perfect și uneori computerele pot greși. Asta se întâmplă de obicei cu zborurile complexe, dar nu numai. E aproape imposibil să îți cumperi un bilet spre orașul unde ai nevoie să mergi cu ajutorul unei erori de sistem, dar în cazul vacanțelor spontane e altă poveste. Secretflying.com postează zilnic o selecție a erorilor. Urmărește-i pe Facebook sau Twitter pentru a fi informat.

3. Regula de 24 de ore

Verifică zborul a doua zi după ce l-ai rezervat, deoarece sistemele de căutare au filtre ș s-ar putea să-ți sugereze opțiuni mai ieftine. Dacă prețul e mai mic, îți poți anula rezervarea și cumpăra un alt bilet.

4. Cele mai ieftine companii aeriene

Ryanair este una dintre cele mai populare companii aeriene din Europa, fiind cunoscută și îndrăgită datorită reducerilor sale. S-a spus chiar că ar putea deveni gratuită înainte de 2020.

Pentru a te bucura de prețurile reduse – ale companiei Ryanair, de exemplu:

Urmărește diagrama prețurilor.
Evită orașele populare sau nu selecta aeroportul central din acestea.
Folosește alte motoare de căutare.

5. Orașul ascuns

Călătorii experimentați își ascund destinația în mijlocul rutei. Dacă vrei să mergi la Istanbul, nu te grăbi să-ți rezervi un zbor direct. Uneori, un zbor spre Roma cu un transfer la Istanbul poate fi mult mai ieftin.

REGULI DE ÎMPACHETARE A BAGAJELOR:

Deși toată casa se unple de bucurie la anunțarea următoarei vacanațe, pentru mămici nu e chiar atât de ușor. Când știi că toate pregătirile sunt în grija ta, mai că ți-ai lua gândul de la călătorii. Dacă faci parte din categoria oamenilor care călătoresc des, trebuie să știi că există niște trucuri foarte simple care te vor ajuta să îți păstrezi calmul atunci când faci listele cu lucrurile de care ai nevoie.

În funcție de destinația aleasă, organizează-ți ținutele pe zile și nu te lăsa dusă de val. Alege doar strictul necesar! Același lucru se aplică și în cazul copiilor. Nu lua în bagaj 30 de pulovere, pentru că te vei întoarce cu ele nedespachetate.

Vacanța trebuie să fie o bucurie, așa că nu lăsa începutul acesteia să fie un calvar!

Iată 10 sfaturi de care trebuie să ții cont când faci valiza

1. Nu împacheta hainele. Rulează-le!

2. Folosește pungi vid

3. Utilizează principiul piramidei

4. Spune NU umbrelei și optează pentru pelerine de ploaie


5. Cumpără cosmetice în varianta de voiaj

6. Profită de orice spațiu

7. Folosește umerașe

8. Nu lua mai mult decât e nevoie

9. Nu irosi spațiul!

10. Rezumă-te la ce e esențial!

Ilustrații: Alena Tsarkova

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.