Alegerea unui hotel e una dintre cele mai importante componente ale unei călătorii. Până la urmă, chiar şi detalii mărunte precum un pat stricat sau o cameră dezordonată pot strica o întreagă călătorie. Așadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să economisești bani și să ai o vacanță grozavă:
1. Rezervă o cameră cu 1-2 zile înainte de cazare
Prețul hotelurilor se schimbă în fiecare zi și totul depinde de anotimp și de evenimentele următoare. Dacă rezervi o cameră cu doar 2 zile înainte de cazare, ai putea economisi chiar jumătate din bani.
2. Dacă nu-ți place camera, o poți schimba gratis
Dacă ai rezervat o cameră cu vedere la mare, iar de la balconul camerei primate nu poți admira decât o clădire, ai dreptul să ceri camera pe care ai dorit-o inițial. Dacă nu îți place camera primită din diverse motive subiective, poți întreba dacă mai sunt alte camere libere.
3. Alege hotelul în funcție de succesul la public, nu de numărul de stele
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
E posibil ca un hotel de trei stele să fie mult mai bun decât unul de cinci stele, așa că citește comentariile vizitatorilor înainte de a rezerva o cameră, dar ține cont că oamenii mai degrabă ar vorbi despre aspectele negative.
4. Poți lua șamponul, gelul de duș și celelalte produse cosmetice cu tine
La urma urmei, de aceea sunt puse în cameră. Lasă totuși halatul și prosoapele la locul lor.
5. Rezervă camere direct de la hotel
Hotelurile vor să vândă cât mai multe camere pe zi, așa că plătesc diverse site-uri să ofere camere cu reducere. Ca să le găsește pe cele mai bune, sună direct la hotel.
6. Hotelul poate să arate altfel decât în fotografii
Ca să nu ai surprize neplăcute, caută fotografii cu hotelul pe Internet. Oaspeții postează de obicei fotografii reale, nu îmbunătățite, ale hotelului.
7. Citește contractul înainte de a-ți lăsa mașina în parcare
De obicei, hotelurile nu-și asumă răspunderea pentru mașinile parcate la ele.