6 TRUCURI pentru a cumpăra BILETE DE AVION foarte IEFTIN!

Poate că ţi se pare incredibil ca un bilet de avion să coste 5$, dar e adevărat – dacă știi cum să dai de el. Iată cum poți zbura foarte ieftin:

1. Cel mai bun moment pentru cumpărături:

 • Regula de 60 de zile: nu îți căuta bilete cu mai mult de 1.5 – 2 luni înainte de călătorie.
 • Cumpără bilete de la mijlocul lui ianuarie până la începutul lui martie.
 • Încearcă să-ți cumperi biletele în zilele de marți, între 2 și 4 p.m.
 • Biletele de avion sunt cel mai ieftine în amiezile de marți și miercuri.
 • Dacă plănuiești să zbori în weekend, cel mai bine e să cumperi bilete vineri seara sau sâmbătă.

2. Greșelile de sistem

Niciun preț de calculator nu e perfect și uneori computerele pot greși. Asta se întâmplă de obicei cu zborurile complexe, dar nu numai. E aproape imposibil să îți cumperi un bilet spre orașul unde ai nevoie să mergi cu ajutorul unei erori de sistem, dar în cazul vacanțelor spontane e altă poveste. Secretflying.com postează zilnic o selecție a erorilor. Urmărește-i pe Facebook sau Twitter pentru a fi informat.

3. Regula de 24 de ore

Verifică zborul a doua zi după ce l-ai rezervat, deoarece sistemele de căutare au filtre ș s-ar putea să-ți sugereze opțiuni mai ieftine. Dacă prețul e mai mic, îți poți anula rezervarea și cumpăra un alt bilet.

FOLLOW ME

4. Cele mai ieftine companii aeriene

Ryanair este una dintre cele mai populare companii aeriene din Europa, fiind cunoscută și îndrăgită datorită reducerilor sale. S-a spus chiar că ar putea deveni gratuită înainte de 2020.

Pentru a te bucura de prețurile reduse – ale companiei Ryanair, de exemplu:

 • Urmărește diagrama prețurilor.
 • Evită orașele populare sau nu selecta aeroportul central din acestea.
 • Folosește alte motoare de căutare.

5. Orașul ascuns

Călătorii experimentați își ascund destinația în mijlocul rutei. Dacă vrei să mergi la Istanbul, nu te grăbi să-ți rezervi un zbor direct. Uneori, un zbor spre Roma cu un transfer la Istanbul poate fi mult mai ieftin.

6. Motoare de căutare a biletelor ieftine

Misiunea lor e să analizeze prețurile sutelor de companii aeriene. Printre cele mai populare, se numără:

 • skyscanner.net
 • matrix.itasoftware.com
 • kayak.com
 • whichbudget.com
 • expedia.com
 • momondo.com
 • jetradar.com
 • cheapoair.com
 • kiwi.com
 • orbitz.com
 • tripadvisor.com

Citește și: 7 SECRETE care te vor ajuta să ECONOMISEȘTI 50% atunci când mergi în VACANȚĂ

E ușor să deosebești un călător adevărat de un turist obișnuit – el cheltuiește în excursii la fel de mult ca acasă sau mai puțin. Dacă nu ai foarte mulți bani, dar totuși vrei să vezi lumea, iată câteva sfaturi de la călătorii independenți care te vor ajuta să economisești:

1. Puțini oameni știu că cele mai ieftine și mai neobișnuite suveniruri se găsesc în anticariate, nu la magazinele de suveniruri

Acolo poți găsi lucruri mai rafinate, care păstrează adevăratul spirit al timului și al culturii, la un preț de vreo 20 de ori mai mic.

2. Ține minte că în aproape orice muzeu există o zi „cu intrare liberă”

Poate că aceasta este în fiecare duminică, luni sau primă zi de marți din lună și așa mai departe. E foarte probabil să poți afla când sunt acestea exact, așa că nu uita să verifici înainte de a porni la drum.

3. Dacă vrei excursii sau distracții gratis într-un oraș strain, caută pe Google „Barcelona 0 euro”, „Paris 0 euro” și găsește toate informațiile despre evenimentele gratuite din orașe.

4. În multe toalete publice, trebuie să plătești la intrare

Dacă te-a prins nevoia la un moment nepotrivit și nu ai bani mai deloc, așteaptă ca cineva să iasă din toaletă (de obicei ușa nu se închide) și mergi după el.

5. Dacă ești cu bagajul după tine într-un oraș strain și vrei să mergi puțin la plimbare, lasă-l discret în depozitele de la supermarket. O valiză mică poate să încapă acolo.

6. Mulți zgârie-nori au numai platforme, ci și restaurant la înălțime

E mult mai profitabil să spui la intrare că mergi la restaurant – ca să ajungi sus gratis. Acolo poți plăti cu bani, fără să-ți trebuiască un bilet de intrare.

7. Atunci când sosești la aeroport, nu lua un taxi din zona de sosiri, ci din zona de plecări

Dacă ai prins un șofer dând jos bagajele unui pasager, probabil nu va avea timp să îți calzuleze un nou preț, iar excursia pe care vrei s-o faci în oraș va fi mult mai ieftină.

 

Citește și: 7 SECRETE pe care angajații din HOTEL nu ți le vor spune NICIODATĂ

Hotelul e una dintre cele mai importante componente ale unei călătorii. Până la urmă, chiar şi detalii mărunte precum un pat stricat sau o cameră dezordonată pot strica o întreagă călătorie. Așadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să economisești bani și să ai o vacanță grozavă:

1. Rezervă o cameră cu 1-2 zile înainte de cazare
Prețul hotelurilor se schimbă în fiecare zi și totul depinde de anotimp și de evenimentele următoare. Dacă rezervi o cameră cu doar 2 zile înainte de cazare, ai putea economisi chiar jumătate din bani.

2. Dacă nu-ți place camera, o poți schimba gratis
Dacă ai rezervat o cameră cu vedere la mare, iar de la balconul camerei primate nu poți admira decât o clădire, ai dreptul să ceri camera pe care ai dorit-o inițial. Dacă nu îți place camera primită din diverse motive subiective, poți întreba dacă mai sunt alte camere libere.

3. Alege hotelul în funcție de succesul la public, nu de numărul de stele
E posibil ca un hotel de trei stele să fie mult mai bun decât unul de cinci stele, așa că citește comentariile vizitatorilor înainte de a rezerva o cameră, dar ține cont că oamenii mai degrabă ar vorbi despre aspectele negative.

4. Poți lua șamponul, gelul de duș și celelalte produse cosmetice cu tine
La urma urmei, de aceea sunt puse în cameră. Lasă totuși halatul și prosoapele la locul lor.

5. Rezervă camere direct de la hotel
Hotelurile vor să vândă cât mai multe camere pe zi, așa că plătesc diverse site-uri să ofere camere cu reducere. Ca să le găsește pe cele mai bune, sună direct la hotel.

6. Hotelul poate să arate altel decât în fotografii
Ca să nu ai surprize neplăcute, caută fotografii cu hotelul pe Internet. Oaspeții postează de obicei fotografii reale, nu îmbunătățite, ale hotelului.

7. Citește contractul înainte de a-ți lăsa mașina în parcare
De obicei, hotelurile nu-și asumă răspunderea pentru mașinile parcate la ele.

Citește și: 7 TRUCURI pe care TREBUIE să le știi când stai la HOTEL ca să CHELTUIEȘTI mai PUȚIN

Aproape tuturor ne place să descoperim locuri noi, să întâlnim oameni intersanți și să trăim aventuri. Pentru a nu te întoarce din vacanță cu amintiri neplăcute, ar trebui să fii în alertă și să cunoști câteva dintre trucurile hotelurilor, astfel încât să nu te lași înșelat/ă.

Iată câteva dintre ele:

1. Comentariile oaspeților legare de hotel

Toate hotelurile sunt obsedate de recenzii, deoarece cred că acestea cresc profiturile. Prin urmare, de multe ori, comentariile admirative sunt postate chiar de către personalul hotelului. Cel mai bine ar fi dacă i-ai întrebat pe prietenii sau cunoscuții tăi care au stat la hotelul de care ești interesat/ă. Dacă nu a stat niciunul, verifică mai multe site-uri cu păreri despre hoteluri.

2. Bacșișuri în avans

Dacă are loc în hotel un eveniment social important, chelnerii nu au, de obicei, timp să-i servească bine pe toți clienții. E foarte greu să ajungă să la toată lumea, mai ales când sunt vreo sută sau două de oaspeți. Dacă vrei să nu fii uitat pe durata nopții, dă-i chelnerului bani în avans. După aceea, vei fi foarte bine servit.

3. Numele și locația hotelurilor costă și ele bani

Popularitatea hotelului, cât de aproape este de atracțiile turistice, de centrul orașului sau de aeroport – toate acestea cresc costul hotelului. Dacă vrei să economisești bani, caută un hotel mai puțin cunoscut, aflat într-un colț liniștit, departe de rutele principale.

4. Nu fi nepoliticos cu personalul hotelului

Angajații de la hotel nu agreează atitudinea negativă, cuvintele nepoliticoase, nemulțumirea constantă. Ei îi tratează ceva mai rău pe cei carese poartă astfel: camere prost curățate, lenjerie murdară și lista poate continua. Fii amabil/ă cu administrația hotelului, mai ales atunci când te cazezi. Astfel îți vei crește șansele de a primi servicii bune. Tratează angajații cu respect, nu ca și cum ar fi angajații tăi.

Citește mai JOS: 7 SECRETE pe care angajații din HOTEL nu ți le vor spune NICIODATĂ

5. Trasul cu ochiul

De multe ori, în hoteluri, vizorul din ușă funcționează în ambele sensuri. Asta înseamnă că de afară se poate vedea ce se întâmplă în interiorul camerei. De asemenea, în vizor pot fi ascunse mici camere de luat vederi. Așadar, e foarte posibil să fii ținut/ă sub observație. Atunci când intri în camera care ți-a fost destinată, verifică imediat vizorul și, pentru orice eventualitate, acoperă-l cu o bucată de hârtie.

6. Managerii agențiilor de călătorii încearcă să-ți vândă ce e mai profitabil pentru ei

Managerii experiementați ai agențiilor de călătorii încearcă mereu să vândă ceea ce e mai profitabil pentru ei. Poate că vor fi plătiți mai bine dacă trimit turiștii în Tailanda, de exemplu, în timpul sezonului ploios. Dacă ești rugat să îți schimbi destinația, nu te grăbi să fii de acord. Studiază noua ofertă. Poate că ți se oferă într-adevăr ceva mai bun – sau poate că nu.

7. Nu folosi spălătoria din hotel

Nu-ți da niciodată articolele scumpe de îmbrăcăminte la spălăătoria din hotel. Acestea pot fi deteriorate, arse cu fierul de călcat etc. în cel mai rău caz, pot fi pierdute „din greșeală” sau înlocuite cu un articol mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.