15 lucruri ciudate despre care nu ai crede că sunt adevărate

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât e mai greu să ne uimească ceva. Totuși, nu avem nevoie decât de curiozitate și de deschiderea la a explora noi orizonturi. Iată câteva lucruri surprinzătoare despre lucrurile din jurul nostru:

1. Bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor.

2. Dacă îți ții peștișorul auriu într-o cameră întunecată, va începe să se decoloreze.

3. Femeile au de două ori mai mulți receptori de durere decât bărbații, dar pragul lor de durere e mult mai înalt.

4. Florile cresc mai repede atunci când e muzică pornită prin apropiere.

5. În primele zece minute de la eclozare, rățuștele consideră că orice persoană pe care o văd este mama lor.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

6. După cum spun oamenii de știință, cu cât este mai mare coeficientul de inteligență al cuiva, cu atât acea persoană va visa mai mult noaptea.

7. Pirații își acoperă un ochi cu un petic negru pentru a-și îmbunătăți vederea pe timp de noapte.

8.  Două treimi din populația de oameni nu au văzut niciodată zăpadă.

9. Arzi mai multe calorii atunci când te încrunți decât atunci când zâmbești.

10. Dacă mașinile ar putea să zboare, ar dura numai o oră până ar ajunge în spațiu.

11. Deschizătorul de conserve a fost inventat cu 48 de ani înaintea conservelor pentru mâncare.

12. Balenele care cântă pe note greșite se rătăcesc și trăiesc singure

Chiar există o balenă ce rătăcește de peste două decenii prin oceane căutându-și o pereche, dar fără succes – și asta pentru că vocea sa are o frecvență unică, pe care celelalte balene nu o înțeleg. Oamenii de știință i-au pus numele „52 de hertzi” – aceasta este o frecvență mult mai ridicată decât a celorlalte balene (15-25 HZ). Sunetele emise de balena singuratică sunt mai scurte și mai dese – ea parcă vorbește o limbă proprie. A fost descoperită în Pacificul de Nord de marina americană în 1992 și de atunci a fost mereu ținută sub observație. Se crede că este ultimul exemplar al unei specii diferite sau că are o malformație. Nu se știe care este vârsta sa.

13. Ochii unui struț sunt mai mari decât creierul său.

14. Până în 1950 se credea că e sănătos să fumezi.

15.Sclavii nu au construit piramidele – descoperirile moderne au arătat că oamenii care au construit piramidele erau, de fapt, muncitori plătitți, care erau și bine hrăniți.

Citește și: 12 LUCRURI pe care nu le-ai fi crezut ADEVĂRATE până acum

Se întâmplă uneori să afli lucruri surprinzătoare. Iată câteva informații care s-ar putea să îți împartă viața în perioada de „dinainte” și perioada de „după”, deoarece ți se vor părea incredibile:

12. Gorilele construiesc cuiburi

În funcție de habitatul lor, gorilele construiesc cuiburi în copaci sau sub ei pentru a-și petrece noaptea. Partea interesantă e că nu folosesc niciodată același cuib de două ori.

11. În reclame nu se folosește miere adevărată, ci ulei de motor

Și asta nu-i tot. În reclamele la înghețată vedem, de fapt, piure de cartofi cu lapte.

10. Morcovii mici sunt făcuți din morcovi obișnuiți, mărunțiți până la dimensiunea dorită


Ideea îi aparține unui fermier din California și datează din 1986. Astfel, el a rezolvat problema morcovilor curbați sau stricați pe care nu-i putea vinde.

9. Struții nu își ascund capul în nisip de teamă

Acest obicei este doar o iluzie. Atunci când o pasăre cu un corp mare își lasă capul în jos pentru a căuta mâncare, de la distanță pare că și-l îngroapă în pământ.

8. Egiptul nu este țara piramidelor

Cel mai mare număr de piramide din lume este în Sudan, după cum spun oamenii de știință. Se pare că există minim 255 pe teritoriul acestei țări, adică de două ori mai mult decât în Egipt.

7. Lui Newton nu i-a căzut un măr în cap

În Londra a fost descoperit un manuscript al unui prieten de-al lui Isaac Newton care conține adevărul despre legendara poveste cu mărul. Acesta nu a căzut chiar în capul cercetătorului, ci în apropierea sa.

6. Nu există medalii olimpice de aur

Ultima medalie de aur a fost acordată în 1912. De atunci, cei care ies pe primul loc primesc medalii din argint, acoperite cu un strat subțire de aur.

5. Șoarecilor nu le place brânza


După cum spun oamenii de știință, șoarecii preferă alimentele bogate în carbohidrați, precum cerealele sau fructele și nu se dau în vânt după brânzeturi.

4. Oktoberfest se sărbătorește în septembrie

Cel mai mare festival de bere a fost, inițial, ținut pe 12 octombrie 1819, dar peste câteva zeci de ani a fost mutat în septembrie, pentru că în această lună vremea este mult mai bună.

3. Defribrilatorul nu pornește o inimă care s-a oprit

Defribrilatorul este folosit în cazul unei funcționări incorecte a inimii, care poate fi corectată cu ajutorul descărcării electrice. Atunci când inima se oprește se folosește masaj și medicație de urgență.

2. Pinguinii au genunchi


Pinguinii au șolduri, genunchi, tibie și fibulă, doar că acestea nu se văd din cauza straturilor groase de pene.

1. Banda polimerică este folosită pentru marcarea drumurilor

Banda polimerică este de 2-3 ori mai folositoare, iar aplicarea sa necesită mai puțin timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.