15 lucruri despre LUXOASA viață din DUBAI care nu sunt adevărate

Există o mulțime de zvonuri despre viața luxoasă din Dubai. Există povești despre milionari excentrici, grămezi de aur și diamante, dar și despre petrecerile de neuitat de pe iahturi.

Iată 15 dintre cele mai răspândite zvonuri despre Dubai

1. Dubai este capitala miliardarilor

Sunt 5.000 de miliardari în întreaga lume și doar 20 În Dubai (și mulți milionari „timizi”). De fapt, capitala miliardarilor este Beijing, al doilea loc fiind ocupat de New York.

2. Nu există sărăcie în Dubai

Luându-i în considerare pe migranți, se poate spune că sunt chiar mulți oameni săraci în Dubai. Salariu unui muncitor este de 200-350$. Viața este însă foarte scumpă. Mulți oameni trăiesc în case foarte mici, împreună cu necunoscuți (chiar și 5)

FOLLOW ME

3. Dubai este locul perfect pentru creșterea copiilor

Mulți imigranți își lasă copiii în țara lor de proveniență, pentru că nu-și pot permite să îi țină în școlile din Dubai. Studiul într-o școală publică este undeva la 100.000$, pentru 11 ani. Pentru universitate, prețul este unul enorm. În plus, climatul poate afecta dezvoltarea copiilor, deoarece aceștia sunt expuși aerului condiționat mult prea mult.

4. Dubai este o țară

Dubai este un oraș în Emiratele Arabe Unite, dar nu este capitala (asta este Abu Dhabi). Există 7 emirate în Emiratele Arabe Unite care au șeicuri diferite. Cu toate acestea, Dubai este un emirate foarte populat..

5. Nu există alcool În Dubai

Alcoolul este permis doar celor care nu sunt musulmani și turiștilor. Pentru a putea cumpăra, ai nevoie de un card special sau de o viză de turist. Poți să te bucuri de băuturile alcoolice în aproape orice hotel, în cluburile de noapte și în baruri. Viața de noapte se desfășoară, în general, în hoteluri.

6. Nu există șomeri

Cei ce nu au viză, sunt deportați acasă, în termen de 30 de zile.

7. Dubai este un oraș ecologic curat

Din cauza creșterii constante a populației, a construcției eterne, a lipsei de surse de apă, a schimbărilor în peisajul natural datorită obiectelor arhitecturale, a absenței unui sistem unitar de gestionare a deșeurilor și a unui număr enorm de mașini, Dubaiul nu poate fi numit un oraș curat și ecologic

8. Este mereu vreme bună

Primăvara și vara, temperatura atinge 48 ° C, fără a menționa umiditatea ridicată și soarele etern. Cerul din această țară este gri din cauza cantității mari de praf din aer. Ce te așteptai de la un climat deșertic?

9. A fost nevoie de mulți ani pentru ca Dubaiul să ajungă la starea actuală

Emiratele s-au unit în 1971. Dubai este un oraș foarte tânăr care se dezvoltă dinamic și uimește cu inovațiile, realizările sale în sfera financiară, cu tehnologii diverse și dezvoltatul turism.

10. Poliția din Dubai foloește doar mașini de lux

Toată lumea vorbeste despre Lamborghini și Bentleys care apar ca mașini de poliție pe străzile din Dubai. Cu toate acestea, se pot vedea și „modeste” mașini BMW, Audi, și chiar Toyota. Datorită numărului mare de mașini sportive din rândul localnicilor, poliția este obligată să aibă câteva autovehicule super-rapide.

11. Totul este automatizat

Tehnologia este peste tot în acest oraș: aer condiționat la stații de autobuz și bancomate, polițiști roboți, metrou în aeroport. Cu toate acestea, sistemele de canalizare nu sunt peste tot.

12. Gheparzii și leii sunt ca animalele de companie

Deținerea animalelor exotice sălbatice este  o încălcare a legii din Dubai. Dacă iesi cu un ghepard sau cu un leu în Dubai, poți să fii închis timp de 6 luni și să primești o pedeapsă de la 2.700 dolari la 138.000 de dolari. Majoritatea localnicilor au pisici.

13. Zgârie-nori peste tot

De fapt, Dubaiul este un oraș al contrastelor. Există atât zgârie-nori cu 160 de etaje, cât și case mici cu un singur etaj.

14. În Dubai trăiesc doar arabi

Aproximativ 25% din populația Dubaiului sunt … indieni . Localnicii formează doar aproximativ 9% din populație. Următorul loc după indieni este ocupat de migranți din Pakistan și Bangladesh. Acești oameni lucrează de obicei pe șantierele de construcții și în fabrici.

15. Bogăția se datorează petrolului

Perla din Golful Persic a fost întotdeauna apreciată. Există un loc special pentru istoria perlei în fiecare centru cultural și muzeu al Emiratelor Arabe Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.