15 lucruri pe care le poți face pentru a salva PLANETA

Pentru a contribui la protecţia mediului, nu trebui să donezi o mulțime de bani, să te alături vreunui mișcări sau să protestezi public. Iată câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a ne salva planeta:

1. Folosește becuri cu lumină fluorescentă compactă

Dacă fiecare casă ar înlocui becurile cu lumină incandescentă cu becuri cu lumină fluorescentă, asta ar fi echivalent cu scoaterea din circulație a un milion de mașini.

2. Stinge-ți calculatorul peste noapte

Dacă stingi toate dizpozitivele vei economisi 40 watt-oră pe zi.

3. Nu lăsa apa să curgă când te speli pe dinți

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Poți economisi chiar și 20 de litri de apă pe zi.

4. Printează față-verso

În fiecare an aruncăm milioane de tone de hârtie. Putem reduce ușor cheltuiala dacă printăm față-verso.

5.. Nu îți usca hainele în mașina de spălat

Folosește un suport pentru a mai economisi energie.

6. Mănâncă alimente vegetariene cel puțin o dată pe zi

Vei ajuta la protecția mediului, fiindcă e necesară multă apă pentru producerea unei mici bucăți de carne și vei fi și mai sănătos.

7. Folosește mai puține șervețele și prosoape de hârtie

În medie, fiecare persoană folosește până la 6 șervețele zilnic și 2200 anual.

8. Reciclează sticla

Sticla reciclată reduce poluarea aerului cu 20% și a apei cu 50%. Sticlei non-reciclată îi poate lua milioane de ani să se descompună.

9. Reciclează ziarele

Asta va salva mai mult de jumătate de milion de copaci în fiecare săptămână.

10. Redu numărul băilor

Fă mai degrabă un duș – consumi de două ori mai puțină apă decât ai consuma la o baie lungă, fierbinte.

11. Fă duș cu partenerul

Vei observa beneficiile petrecerii timpului cu el / ea și vei folosi de două ori mai puțină apă.

12. Plantează un copac

Asta e ceva crucial pentru protecția mediului.

13. Stinge luminile

Stinge mereu lumina când ieși dintr-o cameră pentru mai mult de 10 minute. Vei economisi bani, energie, vei prelungi viața becului, iar aerul din încăpere se va răci.

14. Economisește lucrurile nefolosite

Fă-ți ordine în dulap și donează ceea ce nu mai folosești unei organizații de caritate.

15. Împărtășește-ți cunoștințele

Toată lumea trebuie să știe că poate contribui la prezervarea naturii. Împărtășește ceea ce știi cu oricine e dispus să asculte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.