15 lucruri prezise de oamenii de ȘTIINȚĂ pe care îți va fi foarte greu să le crezi! Totul se va întâmpla peste MILIOANE de ani!

Oamenii de știință au prezis cum va fi viața de pe Pământ în următoarele milioane de ani. Nu o să vă vină să credeți! Epoca în care trăim a evoluat extrem de mult, prin diferite descoperiri. Ceea ce ieri părea ireal, astăzi se întâmplă. Chiar dacă unele teorii par greu de crezut, este interesant să putem visa și să ne imaginăm cum va fi viitorul.

Iată cele mai incredibile teorii despre cum va fi lumea peste mulți ani de acum înainte

1. În 5 ani

O variată producție de carne, lapte și ouă se va baza pe culturile celulare. Astfel, animalele nu vor mai avea de suferit.

2. În 7 ani

Omul va ajunge pe Marte. Se va începe explorarea și colonizarea Planetei Roșii, iar pământenii vor înceta definitiv să fie o specie monoplanetară.

3. În 30 de ani

Având în vedere rata de încălzire, recifele de corali vor dispărea complet. Acesta va fi primul ecosistem distrus de om.

4. În 40 de ani

Până la 40% din enegie va fi extrasă din surse regenerabile de energie, cum sunt soarele și vântul. Este posibil ca acest lucru să contribuie nu numai la rezolvarea problemei epuizării hidrocarburilor, ci și la conservarea faunei sălbatice.

5. În 50 de ani

Populația Pământului va atinge nivelul de 10 miliarde, ceea ce va reduce în mod semnificativ diversitatea biologică a planetei.

6. În 100 de ani

Până la o treime din speciile cunoscute de creaturi vii vor dispărea în ritmul actual al industriei.

7. În 250 de ani

Cu ratele actuale de consum, rezervele cunoscute de petrol, gaze și cărbune vor fi epuizate. În acest timp, este mai bine să câștigi dependența industriei de petrol și gaze.

8. În 1.000 de ani
Nanotehnologia și bioingineria pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire. Corpul uman se va perfecționa, iar epidemiile de masă pot fi complet uitate. Desigur, dacă nu vom aduce pe Pământ o ciumă marțiană sau ceva de genul asta.

9. În 3.000 de ani

Omenirea va învăța să folosească energia întregului sistem stelar, direcționând energia stelelor și a planetelor spre a lucra în beneficiul omenirii.

10. În 25-30 de mii de ani

Conform unui număr de teorii, la fiecare 50 mii de ani Pământul trece testul „super vulcan”. Aceasta este o erupție serioasă, periculoasă nu numai pentru distrugerea pe scară largă din cauza schimbărilor tectonice, ci și pentru eliberarea imensă de particule de cenușă în atmosferă.

11. În 200 de mii de ani

Va exista o nouă epocă de gheață, deoarece emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor înceta. Ghețarul va începe să avanseze din nord, făcând legătura între Europa, Siberia și o parte a continentului nord-american.

12. În 5 milioane de ani

Mamiferele mari și multe specii de păsări vor dispărea. Ele pot fi înlocuite de combinații bizare de amfibieni și moluște, care sunt mai bine adaptate la noul climat.

13. În 30 milioane de ani

Ca urmare a decolării continentale, care se întâmplă în prezent, dar este aproape imperceptibilă, Africa se va uni cu Eurasia.

14. În 250 milioane de ani

Pe Pământ va exista un singur continent.

15. În 500-600 milioane de ani

Creșterea constantă a activității solare va duce la faptul că plantele încetează să mai existe pe întreg teritoriul Pământului. Aceasta va duce la o schimbare a atmosferei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.