15 SECRETE care te vor face un expert al APLICAȚIILOR

În prezent, mesajele text au devenit mult mai populare decât comunicarea face-to-face. Iată câteva trucuri de care ai nevoie pentru a-ți face comunicarea online cât mai confortabilă:

WhatshApp

1. Ștergerea mesajelor

Pentru a face asta, ține apăsat pe mesaj și selectează opțiunea de ștergere. Dacă ai ultima versiune actualizată, vei vedea că ai 2 opțiuni- cea de ștergere a mesajului din conversația ta, dar și din conversația prietenului tău. Cea de-a doua opțiune poate fi selectată doar în decurs de 7 minute de la expediere.

2. Ascunderea pozei de profil

Dacă nu vrei ca poza ta să fie văzută de toată lumea, intră în Setări-Cont-Confidențialitate-Poză de profil. Acolo vei selecta cine poate să-ți vadă fotografia.

FOLLOW ME

3. Marcarea mesajelor importante

Se întâmplă ca o conversație cu un prieten să conțină informații importante, pe care vrei să le ai salvate. Ține apăsat pe mesajul respectiv și apasă pe steluță. Apoi, intră în Setări-Mesaje Marcate. Acolo vei avea stocate cele mai importante lucruri.

4. Mesaje multiple

Dacă vrei să transmiți o informație mai multor persoane, fără a crea un grup, selectează opțiunea „Liste de difuzare” și selectează-ți prietenii.

5. Controlează-ți activitatea

Prietenia în zilele acestea nu este măsurată în ani, ci în kilobytes. Începe o competiție cu prietenii tăi pentru a vedea cine este cel mai activ utilizator. Ai ajuns la „Setări” – „Utilizarea datelor și a spațiului de stocare” – „Utilizarea rețelei” și bucură-te de statistici.

6. Editează mesajele

Dacă vrei ca un mesaj să apară cu bold, folosește * înainte și după text.  Dacă vrei ca un text să apară cursiv folosește _ .

Viber

7. Comutarea dialogurilor

În timpul comunicării active, este posibil să ajungi la o grămadă de dialoguri pe care trebuie să le comuți. Pentru a evita pierderea timpului înapoi în meniul principal, glisează spre stânga și vei vedea toate conversațiile active.

8. Elimină ferestrele cu mesaje

Unul dintre cele mai enervante lucruri despre Viber sunt ferestrele uriașe care apare de fiecare dată când primești un mesaj nou, pornind automat ecranul. Nu numai că-ți consumă bateria, dar permite și oricui să îți citească mesajele când telefonul se află la îndemână. Intră în „Setări” – „Notificări” pentru a dezactiva „Mesaje noi” și „Ecran luminos pentru mesaje”.

9. Ascunde-ți secretele

Toată lumea are secrete. Întrebarea este care este cel mai bun mod de a le ascunde?Viber are o caracteristică grozavă numită „Discuții ascunse” care-ți permite să blochezi anumite dialoguri cu un cod PIN. Pentru a face acest lucru, apasă lung pe chatul pe care dorești să îl ascunzi, selectează „Ascundeți chat” și setează codul PIN.

10. Citește mesajele fără ca prietenii tăi să știe

Când nu vrei să arăți că ai fost online și ai văzut mesajele, trebuie doar să activezi modul „Avion”, să deschizi Viberul și să citești ce ai nevoie. Apoi dezactivează modul „Avion”. Prietenul tău nu va vedea semnul „văzut”.

Skype

11. Formatează textile ca în Word

Implicit, textul pe care îl scrii pe Skype are dimensiunea 8, ceea ce face dificilă citirea dacă vederea ta nu este perfectă. Dar utilizatorii avansați știu că un font poate fi modificat în felul următor: „Tools” – „Settings” – „IM & SMS” – „Appearance IM” – „Change font”.

12. Începerea pe un alt rând

Pe Skype, mesajele sunt trimise apăsând pe Enter. Când trebuie să pornești un rând nou (de exemplu, atunci când scrii o adresă), aceasta va fi transferată automat la începutul următorului mesaj. Pentru a face un nou rând, în loc să trimiți apăsând pe Enter, pur și simplu apasă Shift + Enter.

13. Oprește creionul mobil

Când trimiți mesaje text, apare un creion în mișcare, care indică faptul că ai început să scrii un mesaj nou. Această caracteristică nu este întotdeauna utilă (mai ales atunci când nu știi ce să spui și rescrii mesajul de 10 ori înainte de trimitere).Accesează „Instrumente” – „IM și SMS” – „Setări IM” – „Opțiuni avansate.” Oprește „Afișați când scriu”.

14. Dezactivează emoji-urile animate

Uneori pot fi enervante și distrag atenția (mai ales într-o conversație de afaceri). Intră în „Setări” – „IM și SMS” – „Aspect IM”. Dacă debifezi toate casetele, emoticoanele se vor transforma în emoji-uri statice standard.

15. Mai multe conversații una lângă cealaltă

Dacă ai mai multe convorbiri în același timp, s-ar putea să consideri că este incomod să comuți în mod constant ferestrele. Iată ce trebuie să faci- „Vizualizare” – „Vedere compactă / Vizualizare ferestre împărțite”. Pentru a reveni la normal, apasă „Vizualizare implicită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.