Vă place mâncarea? Top 5 destinații de vacanță care să aducă bucurie papilelor gustative

Dragostea trece prin stomac. Poate că tocmai acest aspect a fost puţin neglijat de către noi, în momentele în care ne planificăm următoarele călătorii. M-am gândit să facem un mic top al celor mai bune destinaţii de călătorie care să îi mulţumească pe gurmanzi.

Dacă vă place mâncarea şi doriţi ca în călătoriile pe care le faceţi să încercaţi preparate noi, exotice sau cât mai tradiţionale, dar nu ştiţi spre ce tari să vă îndreptăţi, vă recomand să luaţi în calcul următoarele destinaţii:

Italia
Cuvântul pizza este unul dintre puţinele recunoscute în orice parte a lumii. Preparatul în sine a fost „inventat” în Napoli, prin anii 1860. Alături de pizza, alte inveţii culinare ale italienilor includ: parmezan, mozzarella, gorgonzola şi alte tipuri de brânză, dar şi conul de napolitană pentru îngheţată.

În medie, un italian consumă 25 kg de paşte pe an. Preparatele cu specific italian sunt foarte gustoase şi apreciate, regiunea Toscană însă, este în topul preferinţelor gurmanzilor. Recomandate în regiunea Toscană sunt şi Da Delfina, restaurant cu specific local, situat în Carmignano, în apropoiere de Florenţa, Îl canto ede Maggio, din localitatea Penna Alta, L’Enoteca Marcucci, Pietrasanta, Locanda Pierracupa, Via Madonna di Pietracupa 31.

Așadar, dacă vrei să găsești cea mai bună selecție de mâncare într-un singur loc, mergi în Toscana – inima bucătăriei italiene. Se mândresc cu faptul că sunt producători locali de prosciutto, parmigiano reggiano, oţet balsamic, vin de Parma, trufe negre şi ciuperci porcini.

Franţa
Dacă dulciurile sunt viciul tău, nu rata pentru nimic în lume Parisul! Celebrele cafenele care te servesc cu cele mai aromate băuturi şi macarons, croissant-ul Ispahan cu migdale, zmeură și lychee presărat cu petale caramelizate de trandafir, „arta” lui Pierre Hermé, dar şi cofetăria Ladurée, sau prăjitură mille-feuille te vor fermeca.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Croissante, creme brulée, fois gras, cafea cu lapte, trufe, supă-spumă de trufe, cremă de vanilie aromatizată, melci gratinaţi la cuptor cu pesmet şi usturoi, însoţite de un pahar cu şampanie sau vin rosé – câteva dintre delicatesele oferite de restaurantele franţuzeşti.

woman-eating-salad-2822795

Spania
Bucătăria spaniolă consta în esenţă din feluri simple, uşor de preparat şi cu produse proaspete. Felurile variază foarte mult după regiune, de la mâncare foarte picantă şi cu influente arabe, la supele de carne şi fasole şi uneori, o înclinaţie spre feluri mediteraneene, sau vă puteţi potoli pofta de cârnaţi, şunca şi șoric de porc.

Dacă ești interesat/ă de preparatele culinare exotice, bucătăria spaniolă va fi o continuă surpriză pentru gusturile tale: o varietate de reţete culinare tradiţionale, cum ar fi preparatele din pește, fructe de mare, carne, fructe, legume proaspete, cereale.

Poți comanda ardei copţi cu aluat şi caşcaval. Alte mâncăruri tradiţionale sunt paella şi tortilla. Cel mai vechi restaurant din lume care încă este funcțional în Madrid, datează de aproape 300 de ani. Sobrino de Botin a fost inaugurat în 1725 în capitala Spaniei şi în continuare, îi calcă pragul turiştii curioşi să afle cum se mănâncă la cel mai vechi restaurant din lume.

Japonia
Dacă îți dorești să ieși din zona rutinei culinare, experiențele gastronomice bizare te așteaptă la tot pasul în Tokyo. Fiind un oraș cunoscut pentru concepte excentrice, aici îți vei putea „savura” masa încătușat într-o celulă, poți fi servit de roboți sau poți mânca pe toaletă. (!!!)

Când vine vorba de gustări neobișnuite, Japonia e cea care a inventat chips-urile din viespi, sandwich-urile cu alge, înghețata de caracatiță şi limonada cu gust de curry.

Mexic
Mercado de la Merced are ca locație o veche mânăstire din centrul istoric al orașului. Acolo vei găsi orice de la cactuși, la bomboane și chicharróns. În Mercado de San Juan găseşti ingrediente rare și produse de import, iar piaţă La Central de Abasto este cunoscută ca fiind cea mai mare din lume pentru comerțul en-gros. Fructe, legume și brânzeturi Oaxacan, tostas, tamales și tortillas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.