3 destinații ideale pentru vacanțele cu copiii

Odată cu sosirea vacanței de vară, responsabilitatea de a ne ocupa cât mai bine de timpul copiilor cade în totalitate pe umerii părinților.

Dacă în timpul anului școlar avem consolarea că cei mici sunt zi de zi la școală, alături de prietenii lor, învățând și descoperind lucruri interesante, pe timpul vacanțelor, noi suntem cei care trebuie să le acordăm toată atenția și distracția de care au nevoie. Dacă nu le oferim alternative de petrecerea timpului, nu ne putem plânge că stau toată ziua în fața calculatorului sau a televizorului, corect?

Copiii mei sunt în etape diferite ale vârstei, dar încercăm să creăm un program de vacanță care să împace pe toată lumea: pe copii (Alex – 16 ani, Alesia – 10 ani, Nicho – 3 ani jumătate), pe bunici (care au nevoie de timp alături de nepoții lor), dar și pe părinți (care nu au vacanță de la activitățile zilnice).

Pentru cel puțin o săptămână, toți sunt la Sinaia, acolo unde se pot juca în voie în aer liber cât e ziua de lungă. Alesia și Nicholas se vor întoarce la București ca să putem pleca câteva zile în Bulgaria (una dintre destinațiile noastre preferate de plajă), iar Alex va rămâne în continuare la Sinaia, pentru că acolo se simte cel mai bine, înconjurat de animăluțele lui. Am negociat totuși o vacanță și cu el, în Grecia, ca să fim cu toții împreună. 

Fiind un adolescent în toată regula, a fost deja într-o tabără alături de prietenii lui și va începe ușor-ușor să-și petreacă mai mult timp, chiar și în vacanțe, alături de tinerii de vârsta lui. Însă, cât mai țin astrele cu noi, îmi doresc măcar o vacanță pe an în care să îi am pe toții copiii alături de noi. Iar Grecia și Bulgaria sunt destinațiile perfecte în care să ne petrecem câteva zile de vară.

Mă bucur că după 2 ani de restricții, aproape că s-a întors totul la normal și putem merge într-un aeroport mai relaxați. Toți prietenii noștri se bucură de aceste schimbări și se bucură de cât mai multe vacanțe. Cred însă că acest val de turiști a dat companiile de zbor puțin peste cap, pentru că mai toate persoanele din jurul nostru au avut zborurile întârziate sau anulate în ultima vreme.

De ce este importantă o asigurare de vacanță?

Noi mergem de obicei în aceeași gașcă în vacanțe, cu niște prieteni de familie care au două fetițe. Tatăl fetițelor călătorește destul de des în interes de serviciu, iar după multe incidente legate de schimbările zborurilor a decis că nu mai pleacă niciodată fără asigurare care să îi poată acoperi complet prejudiciile în cazul în care i se anulează sau întârzie zboruri ce i-ar afecta activitatea. 

Și noi suntem adepții asigurărilor de vacanță, mai ales că am și apelat la ele de câteva ori (când a trebuit să amânăm o vacanță din cauza unui test pozitiv sau când am avut nevoie să ajungem la spital, în altă țară).

Ce avantaje are asigurare de vacanță Groupama?

  1. Oferă flexibilitate în alegerea acoperirilor în funcție de destinație, scopul călătoriei sau mijlocul de transport folosit, dar și asupra duratei asigurării
  2. Acoperă asistență atât medicală, cât și non medicală pe toată durata asigurării, în timpul deplasării în străinătate
  3. Asigurarea poate fi achiziționată chiar în ziua de înaintea plecării sau chiar pe durata călătoriei și se activează după 3 zile. Însă, dacă se dorește ca la pachetul de baza să se adauge și opțiunea de anulare a vacanței, această trebuie achiziționată cu minim 30 de zile înainte. Achiziția unei astfel de polițe de asigurare se poate face atât online, cât și din orice agenție Groupama Asigurări. O altă opțiune este să sunați la 0374.110.110.

Pe lângă cele de mai sus, cei de la Groupama au lansat de curând serviciul de telemedicină ÎntreabăMedic. E un serviciu care se include automat în pachetul de bază al asigurărilor de călătorie, atât cele în străinătate, cât și cele în România.

Practic, odată ce am achiziționat o asigurare de călătorie, pot adresa întrebări legate de problemele mele sau ale copiilor de sănătate și primesc răspuns rapid și avizat de la medici acreditați, atât generaliști, cât și specialiști, licențiați să profeseze în România, prin SMS, Whatsapp sau Facebook Messenger. Prin intermediul acestui serviciu pot fi abordate subiecte legate de sănătate, care nu necesită o examinare medicală – sfaturi medicale, îndrumări primare pentru investigații, clarificarea unor neînțelegeri și preocupări pre sau post-operatorii legate de medicamente, interpretarea testelor de laborator sau recomandări generale.

Ce este și mai util e că serviciul se activează pe perioade de minim 30 de zile, multiplicabile în funcție de durata poliței. Asta înseamnă că îl poți accesa atât în timpul, cât și după revenirea din călătorie. 

Noi avem deja asigurarea achiziționată, vacanțele stabilite, urmează pentru mine partea cea mai dificilă: împachetatul bagajelor. :))

Anul acesta vom merge de două ori în Bulgaria, în Obzor și Kavarna și o dată în Grecia, în insula Creta. 

Altă destinație care mie mi se pare minunată pentru copii și în care ne dorim să ajungem în viitorul apropiat este Kenya, să ne putem plimba în rezervațiile naturale și să aibă ocazia să vadă animăluțele în habitatul lor natural. Dar, dacă vă doriți ceva cu adevărat inedit și distractiv pentru copii, Disneyland este cea mai bună alegere. Alesia a fost mega încântată și abia așteaptă să mai crească Nicho puțin și să mergem din nou.

Top destinații vacanță de vară cu copiii:

  1. Grecia (Lefkada, Thasos, Creta)
  2. Bulgaria (Obzor și Kavarna)
  3. Franța (Disneyland)

Sper să aveți parte de o vacanță frumoasă oriunde v-ați duce. Până la urmă, cel mai important este să le creăm amintiri de neuitat copiilor noștri și să ne simțim în siguranță alături de ei. 

Sunt curioasă care sunt destinațiile voastre preferate pentru vacanțele cu copiii, dar și dacă ați avut vreodată peripeții și momente în care v-ați gândit că v-ar fi prins bine o asigurare de vacanță.

 

Un comentariu pe “3 destinații ideale pentru vacanțele cu copiii

  1. Asaftei Simona says:

    Chiar mi se pare destul de bună o asigurare .Nu am fost niciodată in aceste locuri pe care le-ai recomandat ,dar îți mulțumesc pentru recomandări draga mea ,poate voi ajunge si eu cândva ,mi-ar plăcea mult de tot ,dar am fetițele care le este rău pe mașină,tren ,avion nici nu se pune problema și orice am incercat să le dau de rau de masină (acadele,pastile) nu au avut nici un efect .Eu îți doresc vacanță frumoasă și relaxantă alături de familie si cei dragi ,le meriți din plin pe toate și dacă ar fi cât mai multe ! Mulți pupici și imbrățișări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.