3 GREȘELI pe care le faci când bagi telefonul la încărcat

Chiar și în anul 2018, când tehnologia a avansat atât de mult, oamenii încă mai fac greșeli mari în ceea ce privește încărcarea telefonului. Și acest aspect este foarte important, ținând cont de faptul că smartphone-ul e atât de prezent în viața ta .Am abordat această problemă și am decis să dezmințim toate miturile vechi legate de încărcarea telefonului. Tehnologia e într-o continuă dezvoltare și deci și dispozitivele.

Astfel, și sfaturile pe care le urmai cândva sunt astăzi complet inutile.Iată 3 mituri populare pe care ar trebui să le uiți:

Mitul 1. Nu poți lăsa telefonul să se încarce peste noapte

Datorită bateriilor litiu-ion moderne, lăsarea telefonului la încărcat peste noapte poate fi făcută fără probleme: în aceste baterii există controale care opresc încărcarea atunci când bateria atinge nivelul de 100%. Prin urmare, nu trebuie să te mai temi de foc sau deteriorarea rapidă a bateriei telefonului.

Singura situație în care trebuie să îți faci griji este încălzirea puternică a telefonului în timpul încărcării. Cu un astfel de transfer de căldură imperfect al dispozitivului, într-adevăr nu trebuie să-l lași la încărcat toată noaptea. Pentru a evita să cumperi astfel de modele, studiază cu atenție recenziile.

Mitul 2. Este necesar să descarci dispozitivul la zero

FOLLOW ME

Să ne întoarcem la bateriile moderne cu litiu: faptul că au un număr limitat de cicluri de reîncărcare (de exemplu, iPhone-ul are aproximativ 500). Un ciclu este o încărcare completă, când bateria este încărcată de la 0 la 100%. Dacă ai descărcat telefonul, de exemplu, de la 90 la 100%, atunci ai utilizat doar 1/10 din ciclu.

Adică, în acest fel extinzi numărul de cicluri fără a pierde capacitatea de 10 ori.Nu schimbă cu nimic dacă lași telefonul la încărcat pentru un ciclu complet, este mai bine să încarci telefonul de mai multe ori în timpul zilei (dacă este posibil, desigur).Potrivit experților, bateria ta va dura cât mai mult și mai eficient posibil dacă menții nivelul de încărcare zilnic între 40 și 80%.

Mitul numărul 3. Nu poți lăsa încărcătorul în priză

Reglementările de siguranță precizează că este obligatoriu ca încărcătorul să fie scos din priză imediat după utilizarea acestuia. Întreaga idee este că, în cazul unei supratensiuni în rețea, nerespectarea acestei cerințe poate duce la un incendiu.

De fapt, astfel de situații, în special în mediul urban, sunt extrem de rare. Cu toate acestea, există 4 de „dar” și dacă cel puțin un element de mai jos coincide cu situația ta, atunci încărcătorul ar trebui să fie întotdeauna scos din priză:În casa ta nu există protecție împotriva trăsnetului, există fluctuații de tensiune și de multe ori se oprește energia electrică.

Ai animale care se mișcă liber în jurul casei. Animalele pot mușca din cablul încărcătorului și ar fi mai bine ca acesta să fie deconectat de la priză.Încărcătorul tău este fierbinte sau zgomotos, chiar dacă nu este conectat direct la dispozitiv. În acest caz, trebuie să schimbi încărcătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.