3 motive pentru a te opri din a purta un elastic pentru păr pe încheietura mâinii

Este posibil să fi auzit că purtarea elasticului de păr pe încheietura mâinii este dăunător pentru sănătatea ta. Nu este doar o poveste inventată, ci este o realitate care trebuie luată în serios.

1. Poate cauza probleme circulatorii

Când îți pui un elastic de păr pe încheietura mâinii, ciupi vasele de sânge. Acest lucru interferează cu mișcarea normală a sângelui în organism. În consecință, puteți dezvolta sindromul tunelului carpian, care se manifestă prin durere prelungită și amorțeală a degetelor.

2. Poate duce la o infecție care poate pune viața în pericol

O femeie a descoperit o umflătură care părea a fi o mușcătură de păianjen. După ce a ajuns la medic și și i s-a prescris medicamentația, cadrul medical a descoperit că de fapt femeia avea o umflătură provocată de acest accesoriu. A fost supusă unei operații chirurgicale pentru a îndepărta această ”bubă”. Medicii i-au spus că aceasta avusese o infecție cu trei tipuri de bacterii provocată din cauza unui elastic de păr cu sclipici pe care îl purta în mod normal. Acesta a provocat o zgârietură pe încheietură permițând bacteriilor să intre în sângele ei.

3. Îți poate strica look-ul

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Da, gusturile nu se discută, însă purtarea unui elastic pe încheietură nu este tocmai elegant. Ar fi mult mai bine să alegeți un ceas sau o brățară.


BONUS: Un mod practic de a stoca o grămadă de elastice

De obicei femeile poartă elasticele de păr la încheieturi, astfel încât să nu le piardă. Acest sfat vă va ajuta să organizați zeci de benzi elastice. Folosiți doar o carabinieră. Este foarte mic și nu ocupă mult spațiu, așa că poți chiar să-l iei cu tine în geantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.