Remediile naturale – leacuri care ne pot scăpa de răceală
Leacurile băbești rămân preferatele mele
Toamna frumoasă de care mă declaram îndrăgostită acum câteva săptămâni e la final, lucru care mă lasă cu o oarecare nostalgie, însă am început să mă bucur de iarnă. Deja știți că mi se întâmplă cu fiecare anotimp deoarece aleg să văd lucrurile frumoase, beneficiile și apoi să zâmbesc. Dar nu neglijez nici aspectele mai puțin plăcute și îmi fac temele temeinic astfel încât să fiu pregătită, iar echilibrul meu și al celor apropiați să nu fie afectat. Deja între colegii și prietenii mei aud din ce în ce mai des discuții despre gât iritat, nas roșu, tuse, frisoane și alte simptome. Ei bine, a început sezonul răcelilor și al gripelor! Dar suntem pregătiți 🙂
Poate că este la îndemână să mergem la cea mai apropiată farmacie, dar vă invit cu toată încrederea să alegem remediile din piață sau de la plafar. Leacurile băbești sunt preferatele mele. Le-am testat de atâtea ori și de fiecare dată m-au ajutat. Așadar, iată 3 remedii naturale numai bune pentru a combate răceala.
Rădăcina de ghimbir
Cu siguranță ați auzit despre ghimbir, fie asociat cu sushi, fie folosit de bucătari celebri pentru rețete dintre cele mai rafinate. Dar ghimbirul este un aliat perfect în lupta împotriva răcelii. Picant și cu o aromă unică, ghimbirul se găsește acum în orice supermarket sau piață. Tăiați rădăcina, dați-o printr-o răzătoare și faceți ceai din ea. Nu mai aveți nevoie decât de apă fierbinte și de puțin timp pentru infuzie. Dacă preferați, puteți adăuga și miere. Este un remediu ideal pentru a calma o durere în gât repede, și ucide, de asemenea, rinovirusuri, care provoacă răceli, în primul rând. Beți trei sau mai multe cești pe zi, până când vă simțiți din nou bine. Puteți bea de asemenea, același ceai de ghimbir pentru a vă încălzi într-o zi foarte rece de iarnă.
Salvia
Pentru a trata o durere în gât, faceți gargară cu ceai de salvie. Salvia vine din latinescul „salvare” care se traduce prin „a salva”. De altfel, despre această plantă se spunea în Evul Mediu că dorește să îi facă pe oameni nemuritori. Este extrem de aromată și poate fi folosită fie ca pulbere, fie infuzie. Este o plantă cu beneficii multiple și este bine să vă „împrieteniți” cu ea.
Menta, cimbrul, busuiocul sau levănțica
Toate acestea sunt bogății naturale cu rezultate minunate pentru ameliorarea durerilor de gât sau pentru nasul înfundat. Se folosesc pentru inhalațiile cu abur care se pregătesc imediat. Se fierbe apa, iar când dă în clocot se adaugă aceste plante fie asociate, fie separat, după cum preferați. Faceți inhalațiile seara înainte de culcare și veți avea un somn lin, fără tuse sau probleme respiratorii.
Bineînțeles că pe lista remediilor naturale care ne întăresc imunitatea și ne ajută să combatem răceala se numără cătina, mierea și orice fruct sau legumă bogate în vitamina C. Nu uitați că trebuie să aveți mereu grijă de sănătatea voastră și a celor dragi 🙂
FOLLOW ME
Photo Credits: www.completehealthnews.com