3 rețete de scrub anti-îmbătrânire cu sare

Un produs esențial pe lista mea de cumpărături în materie de frumusețe este scrub-ul. Așa cum probabil știți, nu există tratament de hidratare, sesiune de epilare sau de autobronzare care să nu necesite o exfoliere ca la carte. În timp ce scrub-ul pe bază de zahăr este recomandat în regiunea feței și a zonelor sensibile, cel cu sare îndepărtează excelent celulele moarte de pe picioare sau chiar de pe întregul corp, atunci când vrem să încurajăm reînnoirea pielii.

În plus, sarea îți mai aduce un beneficiu: este bogată în magneziu, potasiu și calciu, așadar te poți baza pe ea în lupta contra îmbătrânirii.

Îți surâde ideea? Înainte să achiziționezi unul scump din magazinele specializate, ia în considerare ideea de a-ți face propriul scrub acasă, cu ingrediente ieftine și naturale. Eu am ales 3 rețete care relaxează sau energizează, după preferințe:

Scrub cu lavandă

Ai nevoie de: 250 grame de sare de Himalaya, 16 linguri de ulei de avocado, migdale sau sâmburi de struguri, 5-10 picături de ulei de lavandă (relaxant), mentă (energizant), portocală (stimulant). Amestecă și depozitează într-un borcan de sticlă curat. Poți aplica săptămânal pe pielea umedă.

scrub-548198_1280-768x1024-6180060

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Scrub cu fulgi de ovăz și patchouli

Ai nevoie de 450 grame de sare de mare, 40 grame de fulgi de ovăz, 16 linguri de ulei de măsline, 16 linguri de ulei din sâmburi de struguri, 5-10 picături de ulei esențial de patchouli. Adaugă treptat uleiurile peste sare într-un borcan de sticlă. Folosește ca exfoliant de corp relaxant.

Scrub pentru picioare cu mentă

Ai nevoie de 240 grame de sare Epsom, 230 grame de sare de mare, 150 de grame de bicarbonat de sodiu, 15-20 de picături de ulei esențial de mentă, opțional 1 linguriță de ulei de arbore de ceai. Folosește săptămânal pentru a căpăta călcâie fine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.