În aşteptarea verii…iată 5 reţete autobronzant natural!

În aşteptarea verii...iată 5 reţete autobronzant natural!

Bazează-te pe ingrediente naturale şi vei fi surprinsă de rezultate!

Mai puţin de o lună de frig şi ceaţă, de ploi şi vreme de iarnă şi primăvara ne bate la uşă. Şi atunci putem renunţa la toate hainele mari şi grele sub care ne-am ascuns de frig. Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu abia aştept să pot purta fustele, rochiile colorate şi tricourile cele mai vesele.

Şi cum orice piesă vestimentară pică mult mai bine pe o piele arămie, uşor bronzată, autobronzantele sunt soluţia. Am căutat câteva reţete de autobronzante pe care să le pot pregăti acasă, din ingrediente naturale. Sora mea, care este medic chirurg, mi-a spus că a apelat la aceste reţete şi că este foarte mulţumită de rezultate: bronzul său a rezistat mult mai mult timp. Aşa că…am rugat-o să-mi vândă câteva ponturi şi iată ce reţete am obţinut.

Autobronzant cu ulei de măsline

Ai nevoie de: 

  • 20 ml. ulei de măsline
  • 5 gr. emulsifiant polivalent vegetal
  • 60 ml. apa plată
  • 10 gr. autobronzant DHA natural (se găseşte de cumpărat)
  • 12 picături de vitamina E
  • 20 picături conservant (ideal un conservant natural precum cel din sâmburi de grapefruit)

Ai grijă să foloseşti vase curate, dezinfectate cu alcool medicinal şi lasă-le să se usuce sau şterge-le cu un prosop curat.

Cum procedezi: Amesteci uleiul şi emulsifiantul într-un pahar termorezistent. În alt pahar termorezistent, pui apa plată. Ambele pahare se pun în baie de apă caldă pe un ochi de aragaz dat foarte mic. Când uleiul şi emulsifiantul s-au încorporat, le amesteci foarte bine cu apa caldă. Când compoziţia începe să se îngroaşe, pui paharul într-un vas cu apă rece şi amesteci în continuare. Când conţinutul ajunge la temperatura mâinii, se adaugă în ploaie autobronzantul DHA, se amestecă până devine o cremă omogenă, fără cocoloaşe. La final, se pun vitamina E şi conservantul, se amestecă şi autobronzantul este gata!

Autobronzant din morcovi

Cum procedezi: razi 3-4 kg de morcovi prin răzătoarea cu zimţi fini, îi strecori şi cu sucul obţinut te masezi pe corp. Efectele apar imediat, dar recomandarea mea este să foloseşti mănuşi deoarece ţi se vor colora şi mâinile şi, mai ales, unghiile 🙂

Spray-autobronzant cu morcovi

Ai nevoie de: 

  • 2l de apă plată
  • 10 morcovi medii
  • un sfert de cană de zahăr brun

Cum procedezi: se fierbe apa, se adaugă morcovii tăiaţi mărunt şi zahărul brun. Totul se fierbe la foc mic până devine o pastă, timp de aproximativ 2-3 ore. Se lasă la răcit, se separă pasta de surplusul de apă, apoi se pune acest amestec într-un tub de spray şi se aplică pe piele, de două ori pe săptămână.

Autobronzant din ceai negru

Cum procedezi: fierbi 10 pliculeţe de ceai negru în 300 ml de apă şi laşi la infuzat timp de 20 de minute. După răcire, pune câteva picături de ulei de sâmbure de struguri şi pune conţinutul într-un recipient cu pulverizator. Se poate aplica după duş, dar aşteaptă să se usuce pe piele înainte de a te îmbrăca.

Autobronzant cu cremă de cacao

Ai nevoie de o loţiune simplă de corp şi puţină pudră de cacao.

Cum procedezi: Amestecă jumătate de cană de loţiune de corp cu o treime de cană de pudră de cacao. Atenţie să nu rămână cocoloaşe de pudră de cacao. Apoi, o poţi aplica pe pielea spălată şi uscată. Bine ar fi ca înainte de a aplica această cremă să fi aplicat un gomaj din zaţ de cafea.

Simplu şi natural, nu? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.