7 variante delicioase de mic dejun pentru copii

Obiceiurile sănătoase se învaṭă din copilărie

Dacă săptămâna trecută vorbeam despre importanṭa micului dejun în alimentaṭia copiilor, astăzi, cu ajutorul medicului nutriṭionist Ruxandra Pleşea, vin cu o abordare foarte concretă: şapte variante de mic dejun pentru micuṭii noştri. Variante sănătoase, delicioase, apetisante nu doar la nivel gustativ, ci şi vizual. Ştim doar că toṭi cei mici sunt cuceriṭi mai întâi cu ochiul. Aşadar, vă invit să le descoperiṭi mai jos şi, de ce nu, să le şi încercaṭi cât mai curând. Bon appétit!

Varianta 1

 

1. Bruschete cu paté de peşte şi brânză ricotta, verdeaṭă, ochi de măsline şi gură de ardei gras roşu

2. Clătite îndulcite cu banane

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Ingrediente pentru clătite:

1 cană de faină
2 banane coape şi pasate (cât mai coapte)
½ cană de miez de nucă, tăiat fin
3/4 cană de lapte
4 linguri de zahăr
½ linguriṭă de esenṭă de vanilie
½ linguriṭă de praf de copt
1 linguriṭă de unt topit

Alte ingrediente: unt pentru copt, miere sau gem pentru servire

1. Se amestecă toate ingredientele într-un bol până când se formează o pastă fină, fără cocoloaşe.
2. Încingeṭi o tigaie de teflon şi întindeṭi 3 sau 4 linguri din compoziṭie, până când obṭineṭi clătite groase de aproximativ 100 mm.
3. Gătiṭi clătitele la foc peste mediu, folosind puṭin unt pentru a le coace pe ambele părṭi, până când capătă o culoare maronie.
4. Repetaṭi până când obṭineṭi 8 clătite.
5. Serviṭi cu miere sau gem.

Varianta 2

 

1. Milkshake cu cacao

Ingrediente:

1 cană lapte de soia
1 banană
½ lingură de cacao dulce
2 linguri de caju

Pregătire:

Amestecaṭi toate ingredientele într-un blender până când obtineṭi o pastă moale şi cremoasă. Rezultatul este un shake vegan de ciocolată, bogat în proteine.

2. Tartine cu unt de arahide sau cu pastă de avocado şi brânză de vaci

Varianta 3

Sandwich indian cu legume

Ingrediente:

4 felii de paine (albă sau neagră)
2 linguri de morcov ras
2 linguri de sfeclă rasă
2 linguri de ardei gras tăiat fin
Unt după gust
1 felie de brânză
Sare şi piper după gust

Pregătire:

Încălziṭi puṭin unt în tigaie şi sotaṭi morcovii timp de câteva secunde. Adăugaṭi sare şi piper şi puneṭi deoparte.
În aceeaşi tigaie, mai încălziṭi puṭin unt şi sotaṭi sfecla şi ardeii separat. Adăugaṭi sare şi piper.
Înlăturaṭi marginile maronii ale feliei de pâine şi aplicaṭi unt pe o parte a fiecăreia dintre cele patru felii.

Luaṭi o felie de pâine cu partea unsă cu unt în sus, puneṭi peste 2-3 linguriṭe de morcovi raşi şi acoperiṭi-o cu a doua felie cu partea unsă cu unt în sus.

Deasupra untului, puneṭi sfecla rasă. Adăugaṭi a treia felie de pâine cu partea unsă cu unt în sus. Peste, adăugaṭi ardeiul sotat şi felia de brânză. Încheiaṭi cu o patra felie, cu partea unsă cu unt în sus. Tăiaṭi pe diagonală şi savuraṭi cu ketchup.

Varianta 4

Clătite cu ovăz şi brânză ricotta

Ingrediente pentru umplutură (4 porṭii):

2/3 cană brânză ricotta/ urdă dulce
2 linguri cremă de brânză
1 lingură miere
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriṭă extract de vanilie

Se amestecă toate ingredientele în blender.

Ingrediente pentru clătite (4 porṭii):

1 cană fulgi de ovăz
1 cană de făină neagră (integrală)
1 ½ linguriṭă praf de copt
3 albuşuri de ou
2 căni lapte
2 căni cu mix de fructe de pădure

Clătitele se prepară în tigaie, după ce s-au amestecat ingredientele. Se adaugă umplutura şi se servesc cu puṭin sirop de arṭar deasupra.

Varianta 5

1. Lipie umplută cu humus şi legume: castraveṭi (proaspeṭi sau muraṭi), salata verde şi roşii

2. Kefir sau lapte bătut

Varianta 6

1. Clătite cu banane şi germeni de grâu

Ingrediente pentru clătite:

1 cană făină integrală
1/4 cană germeni de grâu
1/4 ovăz sau tărâṭe de grâu
1/2 cană mei copt sau orez brun
½ cană lapte
½ cană banană pisată
2 ouă bătute
1 lingură unt topit

Se amestecă ingredientele până când se formează o pastă fină. Se adaugă în tigaia încinsă şi se servesc cu miere sau sirop de arṭar.

2. Tartine caprese: pâine prăjită cu brânză de capră sau mozzarella, roşii proaspete sau călite în tigaie cu puṭin ulei şi usturoi, frunze proaspete de busuioc.

Varianta 7

1. Brânză de vaci sau iaurt cu sos de nuci

Sosul de nuci se prepară în blender din următoarele ingrediente:

1/2 cană de nuci
1/4 cană de apă
1 linguriṭă sirop de arṭar
¼ extract de vanilie

 2. Sandwich cu şnitel de curcan la cuptor şi legume

Friptura de curcan se dă prin amestec de ou şi pesmet şi se coace la cuptor cu puṭin ulei deasupra. Se serveşte alături de frunze verzi de spanac, rucola, salată verde sau alături de roşii, ardei gras, andive, castraveṭi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.