4 lucruri pe care le-ai IGNORAT până acum! Uite AȘA poți avea mai mulți BANI!

Să înţelegi unde se duc banii tăi şi să încerci să economiseşti puţin în fiecare lună poate fi o sarcină dificilă. Cumpărăturile neprevăzute te pot lăsa cu buzunarele goale mai devreme decât te gândeai.

Iată câteva reguli simple, dar foarte eficiente pentru a-ți plănui cu grijă bugetul familial și personal:

1. Metoda 50/30/20

Aceasta e potrivită pentru cei care au un venit stabil, dar nu pot pune bani deoparte. Folosește 50% din salariu pe lucrurile de bază (utilități, mâncare), 30 % pe lucruri mai puțin importante, dar necesare (TV, Internet, haine) și restul de 20% pune-l deoparte pentru cheltuieli neprevăzute, cadouri, etc.

2. Metoda simplă

Aceasta e pentru cei care nu vor să-și impună niște limite stricte. Împarte bugetul în două – cheltuieli permanent și bani pentru tot restul. În prima categorie intră lucrurile esențiale (mâncarea, chiria, etc.), în cea de-a doua toate lucrurile fără de care ai putea trăi (ieșirile la cafenea, restaurant, concerte, cinema, cumpărăturile etc.)

FOLLOW ME

3. Metoda bugetului de bază

Această metodă se potrivește celor fără un venit stabil și celor care vor să economisească. Gândește-te cât de mult din bugetul minim lunar cheltuiești pe necesități – toți banii în plus pot servi la îndeplinirea unor scopuri pe termen lung, pot fi economisiți sau cheltuiți pe niște premi neașteptate, precum sunt cadourile sau ieșirile în oraș.

4. Metoda alocației săptămânale

 Potrivită celor care rămân pe neașteptate fără bani înainte de ziua salariului și pentru cei care vor să economisească. Gândește-te cât din bugetul lunar vrei să cheltuiești și cât vrei să economisești. Împarte primii bani în 4 săptămâni și lasă deoparte o alocație pe care să o chetuiești pe ce vrei. E interis să depășești limita lunară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.