4 moduri de a folosi rozmarinul pentru creșterea părului

4 moduri de a folosi rozmarinul pentru creșterea părului

Înainte de șampoanele din comerț, femeile se îndreptau spre grădinile, pădurile și câmpurile lor pentru plantele care le satisfăceau toate nevoile de frumusețe. Fie că era vorba de un leac pentru mătreață, chelie prematură, firele terne sau dorința de a avea o nouă culoare, exista o plantă despre care știau că le poate satisface cerințele specifice. Cred că, cu cât lumea devine mai sintetică, cu atât mai puțin înțelegem cu adevărat implicațiile pe care le are faptul că permitem ca astfel de substanțe chimice, toxine și creații ale unor oameni nebuni să pătrundă în corpul nostru. Este important să fim bine informați și să știm cel puțin că există alternative naturale pentru fiecare cerință de care oamenii au nevoie, fie că sunt bolnavi sau sănătoși.

Beneficiile rozmarinului pentru păr

Rozmarinul este o plantă foarte comună și ușor accesibilă. Are un aspect verde, cu frunze subțiri, asemănătoare unor ace, cu un miros profund și înțepător. Când vine vorba de contribuțiile sale pentru păr, pare a fi universal. Iată o scurtă listă cu utilizările și beneficiile sale pentru păr…

Creșterea părului – Stimulează și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului, încurajând astfel creșterea părului
Curăță părul – Datorită calității sale antibacteriene, curăță delicat părul
Strălucire – Crește strălucirea părului
Probleme ale scalpului – Ameliorează scalpul iritat, uscat, descuamat și plin de mătreață

4 MODURI DE A FOLOSI ROZMARINUL PENTRU CREȘTEREA PĂRULUI

Ca în cazul tuturor plantelor, există multe moduri diferite în care rozmarinul poate fi aplicat extern pe păr și scalp. Aceste procedee pot fi folosite atât cu ierburi proaspete, cât și uscate. Dar, ca și în cazul gătitului, este întotdeauna recomandat să folosiți ingrediente proaspete. Dacă nu folosiți inițial toate plantele, le puteți usca și păstra pentru data viitoare!

FOLLOW ME

Iată care sunt cele mai comune moduri de utilizare pentru uz extern a rozmarinului.

1. Clătirea cu rozmarin

Ce este asta vă întrebați? Este la fel de simplu ca o ceașcă de ceai. De fapt, este destul de mult o ceașcă de ceai!

Cum se face o clătire cu rozmarin

Pur și simplu fierbeți apă și adăugați rozmarinul în apă.
Lăsați-l să se infuzeze timp de 15-30min. și apoi cerneți frunzele. Rămâneți cu apă infuzată cu rozmarin.
Apa poate fi apoi folosită ca clătire pentru o clătire de curățare, un tratament pentru strălucire, un tratament pentru mătreață sau pentru iritații ale calapodului.
NU CLĂTIȚI!

Pentru o stimulare suplimentară a scalpului, care este excelentă pentru creșterea părului, însoțiți clătirea cu un masaj plăcut al scalpului.

2. Amestecați uleiul esențial

Achiziționați ulei esențial de rozmarin (care este foarte concentrat) și adăugați doar câteva picături în uleiul dumneavoastră preferat de zi cu zi. Aceasta este calea cea mai rapidă, dar nu neapărat cea mai ieftină.

Nu uitați să diluați întotdeauna uleiurile esențiale cu un ulei purtător înainte de a le aplica pe păr sau pe piele.

Rozmarin pentru creșterea părului

3. Ulei de rozmarin făcut acasă

Cumpără rozmarin proaspăt și zdrobește-l în cadrul mâinilor tale pentru a scoate aroma la iveală.
Puneți planta zdrobită într-o sticlă de GLAS (sticlă de bere, jeleu, borcane etc.) și turnați uleiul pe care îl alegeți (de măsline, de jojoba etc.) peste ierburi. Încercați să alegeți un ulei care nu este sensibil la temperatură, cum ar fi uleiul de cocos.
Puneți sticla într-un spațiu răcoros și întunecat și lăsați-o să stea timp de 2-4 săptămâni.
Puteți aplica apoi acest ulei cu infuzie de rozmarin pe păr și pe scalp pentru tratarea mătreții, a iritațiilor scalpului, pentru stimularea creșterii părului, pentru un masaj al scalpului sau pentru un plus de strălucire și luciu.

4. Clătirea cu oțet de rozmarin

Zdrobiți rozmarin proaspăt și adăugați-l într-un borcan de oțet de mere.
Urmați aceiași pași ca și în cazul uleiului DIY de mai sus și păstrați-l într-un spațiu răcoros și întunecat timp de 2-4 săptămâni.
După șamponarea părului, combină 1/4 cană din oțetul tău de rozmarin la 1-2 căni de apă și clătește părul cu el.
NU CLĂTIȚI.

Acest lucru este cel mai bine folosit ca un detergent delicat, un tratament pentru păr pentru echilibrul Ph sau pentru strălucire și condiționare.

Puteți găsi planta de rozmarin la orice magazin alimentar și de produse alimentare. Este o plantă foarte ieftină și foarte accesibilă. Dacă sunteți grădinar, căutați să adăugați această minunată plantă culinară și medicinală în recolta dumneavoastră, deoarece crește ușor și are un randament bun.

Puteți găsi ulei esențial de rozmarin la magazinul local de produse naturiste sau la magazinele online. Iată o listă cu cele mai bune 10 locuri de unde puteți cumpăra ingrediente pentru bricolaj.

Ei bine, oameni buni, sper că a fost informativ. Mă rog să începem să ne luăm sănătatea și frumusețea în propriile mâini și să reînvățăm practici care sunt într-adevăr eficiente și inofensive pentru corpul nostru. Următoarea plantă la care voi lucra va fi Brusturele. Pe măsură ce învățăm ierburile, putem învăța apoi cum să cuplăm ce cu ce până când vom fi mixere în propriile băi și bucătării!

Ați încercat rozmarinul în rețetele pentru păr?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.