Nu mai e mult și plecăm. Entuziasmul urcă la cote maxime, imaginația deja ne-a creionat un film întreg de vacanță, relaxare totală, cadre naturale incredibile, un număr aparent infinit de activități interesante, locuri de descoperit, experiențe de trăit. E minunat, ni se întâmplă nouă și mai e foarte puțin timp până atunci! Există însă în această situație și o mică diversiune a gândirii. Când ne gândim la vacanță, mintea noastră exclude, în cel mai natural mod, o întreagă secțiune de evenimente, le ,,taie la montaj” și ajunge la imaginea finală: noi, ajunși la destinație, fericiți în vacanța pe care ne-o doream. Doar nu o să visăm cu ochii deschiși la… bagaje! Iar pentru multe persoane, pronunțând acest cuvânt, dintr-o dată, ca prin magie, se deschide Cutia Pandorei și toate relele lumii parcă ni se perindă prin fața ochilor. Nu trebuie să fie așa!
Pentru capitolul relaxare este important să estimăm corect timpul pe care îl avem la dispoziție, iar o regulă de care trebuie să ținem seama este planificarea pregătirilor. Nu putem să ne bucurăm de acest ritual dacă lucrăm contra cronometru. Haideți să ne gândim din timp la lucrurile de care avem nevoie și să le organizăm pe capitole. Cu o săptămână înainte de vacanță, poate chiar două în funcție de situație, începem să ne gândim dacă avem tot ce este necesar și începem să achiziționăm, treptat, fără stres.
Organizăm bagajele pe secțiuni. Articole vestimentare (adulți/copii, zi/noapte, interior/exterior, evenimente speciale ), încălțăminte (în funcție de locație, perioadă ), produse de îngrijire (săpun, șampon, prosoape, creme, ulei de plajă, etc.), articole sanitare (spirt, vata etc.), medicamente (analgezice, medicamente pentru răceală, plasturi, dezinfectant, alte medicamente în funcție de situație), documente (carte de identitate, paşaport, permis de conducere, asigurări ), bani (carte de credit, cash), media (telefoane, tablete, jocuri, muzică, aparat foto), jucării și produse pentru copii (în funcție de vârstă: scaun de mașină, portbebe, premergător, jucării pentru băiță, sistem de monitorizare), articole pentru alimentație (farfurii, tacâmuri, șervețele, alimente pentru copii).
Cât despre spontaneitate și bună dispoziție, cei mici trebuie implicați prin joc în realizarea bagajelor. Indiferent de forma pe care o dați situațiilor, la final, ei trebuie să vină cu o listă verbală sau scrisă a lucrurilor pe care le doresc. Nu le ignorați preferințele, copiii trebuie să fie prezenți în planificare!
Nu uitați și de prognoza meteo și pregătiți-vă pentru una dintre cele mai frumoase vacanțe! Sunt sigură că o meritați din plin!
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.