Operațiunea bagajul de vacanță. Ce nu trebuie să ne lipsească atunci când călătorim cu cei mici?

Operatiunea_bagajul

Nu mai e mult și plecăm. Entuziasmul urcă la cote maxime, imaginația deja ne-a creionat un film întreg de vacanță, relaxare totală, cadre naturale incredibile, un număr aparent infinit de activități interesante, locuri de descoperit, experiențe de trăit. E minunat, ni se întâmplă nouă și mai e foarte puțin timp până atunci! Există însă în această situație și o mică diversiune a gândirii. Când ne gândim la vacanță, mintea noastră exclude, în cel mai natural mod, o întreagă secțiune de evenimente, le ,,taie la montaj” și ajunge la imaginea finală: noi, ajunși la destinație, fericiți în vacanța pe care ne-o doream. Doar nu o să visăm cu ochii deschiși la… bagaje! Iar pentru multe persoane, pronunțând acest cuvânt, dintr-o dată, ca prin magie, se deschide Cutia Pandorei și toate relele lumii parcă ni se perindă prin fața ochilor. Nu trebuie să fie așa!

Operatiunea_bagajulPentru capitolul relaxare este important să estimăm corect timpul pe care îl avem la dispoziție, iar o regulă de care trebuie să ținem seama este planificarea pregătirilor. Nu putem să ne bucurăm de acest ritual dacă lucrăm contra cronometru. Haideți să ne gândim din timp la lucrurile de care avem nevoie și să le organizăm pe capitole. Cu o săptămână înainte de vacanță, poate chiar două în funcție de situație, începem să ne gândim dacă avem tot ce este necesar și începem să achiziționăm, treptat, fără stres.

Organizăm bagajele pe secțiuni. Articole vestimentare (adulți/copii, zi/noapte, interior/exterior, evenimente speciale ), încălțăminte (în funcție de locație, perioadă ), produse de îngrijire (săpun, șampon, prosoape, creme, ulei de plajă, etc.),  articole sanitare (spirt, vata etc.), medicamente (analgezice, medicamente pentru răceală, plasturi, dezinfectant, alte medicamente în funcție de situație), documente (carte de identitate, paşaport, permis de conducere, asigurări ), bani (carte de credit, cash), media (telefoane, tablete, jocuri, muzică, aparat foto), jucării și produse pentru copii (în funcție de vârstă: scaun de mașină, portbebe, premergător, jucării pentru băiță, sistem de monitorizare), articole pentru alimentație (farfurii, tacâmuri, șervețele, alimente pentru copii).

Cât despre spontaneitate și bună dispoziție, cei mici trebuie implicați prin joc în realizarea bagajelor. Indiferent de forma pe care o dați situațiilor, la final, ei trebuie să vină cu o listă verbală sau scrisă a lucrurilor pe care le doresc. Nu le ignorați preferințele, copiii trebuie să fie prezenți în planificare!

Nu uitați și de prognoza meteo și pregătiți-vă pentru una dintre cele mai frumoase vacanțe! Sunt sigură că o meritați din plin!

 

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.