5 activități relaxante de familie pentru zilele reci

Mai avem câteva zile și ne întoarcem de la soare și vreme frumoasă, iar acasă ne așteaptă deja o toamnă în toată regula. Strada din fața casei noastre e îmbrăcată în frunze multicolore, soarele își face mai rar simțită prezența, iar ziua își ia la revedere mult mai devreme de la noi. După atâtea zile cu soare, va fi ca și când am pășit ca printr-un norișor direct de la vară, la toamnă, cât ai clipi.

În sezonul rece ne petrecem mai mult timp acasă, unde e cald și bine, iar pentru a compensa diminuarea activităților care ne ocupau de regulă mare parte din zi, încercăm să găsim alte idei care să ne facă zilele mai plăcute. De când am citit „Mica enciclopedie Hygge”, mă obișnuiesc mai ușor cu ideea de vreme mohorâtă, pentru că îmi place să creez în interior senzația de liniște, confort, fericire.

Vă las și vouă mai jos o listă de activități pe care le puteți face alături de copii:

Ce înseamnă hygge?

Hygge (pronunțat hoo-ga) este un cuvânt mult folosit și adorat în ultima vreme, de când cartea lui Meik Wiking a devenit atât de îndrăgită în toată lumea. Acest termen își are originea în Danemarca, o țară ce se clasifică în mod constant ca fiind unul din cele mai fericite locuri din lume, și se referă în special la plăcerea de a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Hygge este un sentiment de siguranță, greu de definit însă, ce face ca propriile locuințe să se transforme în spații protectoare, iubitoare și relaxante.

Pentru unele familii, în special cele în care sunt prezenți și copilași, poate părea puțin dificil să realizeze o astfel de atmosferă. Tocmai de aceea am venit în ajutorul vostru, prezentându-vă 5 idei de activități relaxante pe care le puteți face alături de aceștia, creând o atmosferă plăcută chiar și perioadele răcoroase de toamnă:

5 activități relaxante de familie pentru zilele reci

Creați un spațiu confortabil


Cel mai important element al hygge este confortul, iar pernele, păturicile pufoase și chiar jucăriile de pluș pot crea un astfel de sentiment. Totodată, și lumina joacă un rol extrem de important: câteva surse de iluminare mai slabe sunt mai preferabile decât una singură dar puternică, iar lumânările sunt modalitatea perfectă de a crea o atmosferă de pace și calm.

 

Gătiți ceva bun împreună

Pentru cei mici poate fi extrem de distractiv să se „joace” în bucătărie, făcând prăjiturele, biscuiți sau orice alte preparate le plac. Incluzându-i și pe ei în procesul de pregătire a micilor gustări sau mese, nu doar că veți petrece timp împreună, ci vor mânca și cu mai multă poftă, deoarece vor fi mândri de faptul că au putut contribui și ei, atât cât au putut.

Organizați o seară de jocuri 

O dată pe săptămână, de exemplu în weekend, atunci când toată familia este împreună acasă, puteți organiza o seară de jocuri (board games, puzzle, lego). Acest lucru este o modalitate perfectă de a petrece timpul împreună cu cei dragi, dar și de a vă distra și relaxa după o săptămână încărcată. Nu uitați că pentru a stimula copiii să împartă, jocurile de echipă sunt cea mai bună alegere.

Uitați-vă la fotografii

Uneori uităm de unde am plecat sau de momentele frumoase pe care le-am trăit de-a lungul vieții, iar un moment de depănare a amintirilor poate fi extrem de plăcut. Așadar fă câteva porții de ceai sau ciocolată caldă, așează-te confortabil pe canapea și cheamă-i și pe copilași alături de tine. Prezintă-le poze cu bunicii, cu familia, chiar și cu ei când erau mai mici și spune-le mica poveste din spatele lor. Te asigur că acest lucru îi va bucura foarte tare!

Exersați-vă creativitatea

Poate fi extrem de relaxant să faci lucruri creative, indiferent de vârstă. Acest lucru poate fi modalitatea perfectă de a petrece timp cu cel mic, așa că gândește-te la niște activități care să vă țină ocupați într-un mod distractiv. Fie că faceți lucruri DIY, colorați, vă jucați cu plastilină sau decupați forme, veți avea cu siguranță o stare de bine la finalul zilei. 

Noi ne ocupăm timpul cu multe astfel de activități, pentru că abilitățile practice au fost mereu hobby-ul principal al Alesiei. Îi place să deseneze, decupeze și taie o grămadă de foi pentru a-și crea formele de care are nevoie pentru proiecțelele ei. 

Abonamentul HP Instant Ink pe care l-am făcut anul acesta a fost o adevărată salvare pentru noi, căci pisicuța noastră stricăcioasă ar sta numai lângă imprimantă. A învățat să o folosească singură, din aplicația HP Smart, care e foarte intuitivă. 

Au existat nenumărate ocazii în care această pasiune a Alesiei mă lăsă fară cărtuș la imprimantă fix când îmi era lumea mai dragă, însă datorită planului de abonament, imprimanta e conectată la cloud și când se apropie de final cartușul, primim unul nou. În plus, economisesc până la 70% din costurile anterioare la cerneală.

Sistemul de imprimare inteligentă HP+ vine și el cu un beneficiu major – imprimarea sustenabilă: fiecare pagină de hârtie imprimată – indiferent de marca de hârtie – este compensată prin Forest Positive Framework, un program menit să contracareze riscurile despăduririi. În plus, beneficiezi și 6 luni de abonament HP Instant Ink incluse, de 1 an adițional de garanție HP, dar și de caracteristicile avansate de productivitate ale aplicației HP Smart. 

Aștept să-mi spuneți în comentarii sau pe pagina mea de facebook ce alte activități vă place vouă să faceți în sezonul rece, când sunteți cu cei mici acasă. 

Un comentariu pe “5 activități relaxante de familie pentru zilele reci

  1. Asaftei Simona says:

    Mulțumim draga mea ! Să știi ca unele din acestea le facem și noi ,mai ales cu uitatul in poze ,fetiței mici îi place sa decupeze,deseneze …este foarte frumos și iarna când stăm in casă și mai ales în apropierea sărbătorilor ,când impodobim bradul este superb .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.