5 beneficii necunoscute ale aspirinei

Aspirina este unul dintre analgezicele care se găsesc, probabil, în casele tuturor, gata oricând să te scape de dureri. Asta nu e însă tot ce poate face acest medcament.

Iată cum altfel te poate ajuta:

1. În lupta cu mătreața

Acidul salicilic din aspirină hidratează, diminuând astfel formarea mătreții. Aspirina în combinație cu șamponul reduce inflamarea scalpului, constituind un bun exfoliant. Pune câteva aspirine pisate în șampon, aplică pe păr și cap și lasă câteva minute, apoi clătește.

2. Îți oferă o piele mai frumoasă

Acidul salicilic te scapă de celulele moarte și, fiindcă diminuează roșeața, leziunile pielii și umflăturile, e eficient în tratarea acneei și a psoriazisului. Amestecă 5 tablete de aspirină cu apă și, dacă vrei, miere și lasă să acționeze pe ten 10 minute.

FOLLOW ME

3. În lupta cu transpirația

Dacă nici tu nu poți scoate petele de transpirație decât după mai multe spălări, acidul salicilic îți va veni în ajutor. Amestecă aspirină și apă până se formează o pastă și freacă petele. Lasă câteva minute să acționeze, apoi spală hainele normal la mașină.

4. La mecanica auto

Dacă rămâi fără baterie la mașină și nu știi niciun magazin de piese prin apropiere, pune două aspirine pisate în fiecare celulă a bateriei. Acidul salicilic în combinație cu cel din baterie va face mașina să pornească.

5. La grădinărit

Se crede că acidul salicilic oprește formarea etilenului și a mucegaiului, cauze ale ofilirii florilor. Adaugă praf de aspirină în apă și plantele vor trăi mai mult.

 

sursa: healthycaregroup.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.