#TIPS&TRICKS

5 coincidențe stranii din TRECUT care te vor face să îți pui niște semne de întrebare

Scris de Laura P la 26 ianuarie 2019

Astăzi ni se pare că timpul este un concept complet stabil și studiat, și îi asociem pe  oamenii celebri cu o anumită epocă. Cu toate acestea, uneori, ideile noastre despre timp s-ar putea să fie date peste cap.  De exemplu, știați că prima prima locomotivă cu aburi a apărut mai devreme decât bicicleta? Sau că Regina Marii Britanii a fost născută în același an cu Marilyn Monroe?

Iată câteva informații care vor schimba complet felul în care vezi timpul:

Publicitate

1. Regina Elisabeta a II-a și Marilyn Monroe s-au născut într-un an


Ambele s-au născut în 1926 și chiar s-au întâlnit la Londra, când aveau 30 de ani. Regina Elisabetha este încă în viață, dar Marilyn a murit la 36 de ani

2. Turtle Garietta, care a murit în 2006, a aparținut lui Charles Darwin

Publicitate

Țestoasa elefant numită Garietta s-a născut în jurul anului 1830 pe unul dintre Insulele Galapagos. Darwin a luat-o în timpul expediției din jurul lumii. Țestoasa a fost transportată mai întâi în Anglia și apoi în Australia. În 2006, Garietta a murit de insuficiență cardiacă la vârsta de 177 de ani. Greutatea ei era de 150 kg.

 

3. Pluto nu a făcut încă o rotație completă în jurul soarelui

Pluto a fost descoperit în 1930. În timpul scurs de la descoperire, micuța planetă nu făcut o rotație completă în jurul soarelui. Acest lucru se va întâmpla în 2178.

Publicitate

 

4. Prima linie de metrou din lume, deschisă la Londra, a fost deschisă într-un moment în care în Statele Unite exista încă un război civil.

Prima linie a Metroului din Londra a fost deschisă în 1863. În acel moment, în America încă exista un Războiul Civil care s-a încheiat în decembrie 1865, când a fost adoptată a 13-a modificare a Constituției privind abolirea sclaviei.

5. Prima locomotivă a apărut mult mai devreme decât prima bicicletă

În 1818, un profesor german a brevetat primul scuter cu două roți, cu un cadru din lemn, care, în general, părea o bicicletă, dar fără pedale. Prima motocicletă, similară modelelor moderne, a fost inventată după mai bine de 60 de ani și a fost numită Rover – „The Wanderer”. În ceea ce privește locomotiva, primul prototip a fost realizat în Franța în 1769, iar prima locomotivă de cale ferată a fost construită în 1801.

 

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


One thought on "5 coincidențe stranii din TRECUT care te vor face să îți pui niște semne de întrebare"

  1. Hortensia Stefan spune:

    Hmmm…ciudatenii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--