5 coincidențe stranii din TRECUT care te vor face să îți pui niște semne de întrebare

Astăzi ni se pare că timpul este un concept complet stabil și studiat, și îi asociem pe  oamenii celebri cu o anumită epocă. Cu toate acestea, uneori, ideile noastre despre timp s-ar putea să fie date peste cap.  De exemplu, știați că prima prima locomotivă cu aburi a apărut mai devreme decât bicicleta? Sau că Regina Marii Britanii a fost născută în același an cu Marilyn Monroe?

Iată câteva informații care vor schimba complet felul în care vezi timpul:

1. Regina Elisabeta a II-a și Marilyn Monroe s-au născut într-un an

Ambele s-au născut în 1926 și chiar s-au întâlnit la Londra, când aveau 30 de ani. Regina Elisabetha este încă în viață, dar Marilyn a murit la 36 de ani

1-17-598x600-6240842

2. Turtle Garietta, care a murit în 2006, a aparținut lui Charles Darwin

Țestoasa elefant numită Garietta s-a născut în jurul anului 1830 pe unul dintre Insulele Galapagos. Darwin a luat-o în timpul expediției din jurul lumii. Țestoasa a fost transportată mai întâi în Anglia și apoi în Australia. În 2006, Garietta a murit de insuficiență cardiacă la vârsta de 177 de ani. Greutatea ei era de 150 kg.

FOLLOW ME

2-19-600x303-9617529

 

3. Pluto nu a făcut încă o rotație completă în jurul soarelui

Pluto a fost descoperit în 1930. În timpul scurs de la descoperire, micuța planetă nu făcut o rotație completă în jurul soarelui. Acest lucru se va întâmpla în 2178.

 

4. Prima linie de metrou din lume, deschisă la Londra, a fost deschisă într-un moment în care în Statele Unite exista încă un război civil.

Prima linie a Metroului din Londra a fost deschisă în 1863. În acel moment, în America încă exista un Războiul Civil care s-a încheiat în decembrie 1865, când a fost adoptată a 13-a modificare a Constituției privind abolirea sclaviei.

5. Prima locomotivă a apărut mult mai devreme decât prima bicicletă

În 1818, un profesor german a brevetat primul scuter cu două roți, cu un cadru din lemn, care, în general, părea o bicicletă, dar fără pedale. Prima motocicletă, similară modelelor moderne, a fost inventată după mai bine de 60 de ani și a fost numită Rover – „The Wanderer”. În ceea ce privește locomotiva, primul prototip a fost realizat în Franța în 1769, iar prima locomotivă de cale ferată a fost construită în 1801.

 

0 comentarii pe “5 coincidențe stranii din TRECUT care te vor face să îți pui niște semne de întrebare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.