5 descoperiri ștințifice care au contrazis cărțile de istorie

În fiecare an, oamenii de știință fac descoperiri importante, care contrazic tot ceea ce știm din manualele de istorie și schimbă radical felul în care privim Pământul. Iată câteva dintre cele mai remarcabile descoperiri:

1. Oamenii preistorici au trăit alături de dinozauri

În anul 2012, în Dawson, Montana, paleontologul Otis Klein, Jr., în timpul unei săpături, a descoperit cornul din față al unui triceratops erbivor. Studiind cornul, oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare: vârsta dinozaurului este de aproximativ 33,5 mii de ani. O astfel de declarație contestă opinia că reptilele au murit în urmă cu peste 65 de milioane de ani și, prin urmare, este posibil ca oamenii preistorici să fi trăit pe Pământ împreună cu dinozaurii.

2. Antarctica a fost un continent tropical

În prezent, 98% din teritoriul Antarcticii este acoperit cu gheață, dar cu milioane de ani în urmă acest continent a fost considerat unul tropical.

Studiind teritoriul Antarcticii, cercetătorii au descoperit rămășițele pietrificate ale unor plante termofile: baobabi și ferigi africane, precum și ihtiozaurii – reptile antice care trăiau în zone calde.Descoperirea uimitoare a cercetătorilor a condus la concluzia că acum mai bine de 50 de milioane de ani în cel mai rece punct al Pământului creșteau palmieri, iar apa oceanului era caldă.

FOLLOW ME

3. Romanii au descoperit America de Nord și de Sud

Există indicia că romanii au vizitat America continentală mult mai devreme decât Columb. Dovada este figurina ceramică descoperită în 1933 sub podeaua unei clădiri vechi din Mexic, care se deosebește de formele de artă locale, dar seamănă cu sculpturile romane create în secolul al doilea. Mai mult, în apele Golfului Guanabara din Rio de Janeiro, cercetătorii au descoperit artefacte aparținând culturii romane datând din secolul al III-lea. Prin urmare, una dintre teoriile oamenilor de știință este că descoperitorii continentului erau romani.

4. Bilele de piatră din Costa Rica

Un alt mister despre care cercetătorii au păreri împărțite sunt bilele de piatră găsite în Costa Rica. Ele sunt perfect rotunde și create din roci diferite: calcar, gresie și rocă magmatică. Greutatea lor poate ajunge la 16 tone.Se știe că multe dintre pietre erau dispuse în forme diferite: triunghiuri, linii și chiar configurații astronomice. Dar scopul exact al bilelor pe care civilizațiile antice le-au lăsat în urmă este încă necunoscut.

5. Piramidele nu au fost construite numai în Egipt?

Știm cu toții că piramidele egiptene sunt cele mai grandioase și unice structuri de pe Pământ. Cu toate acestea, în 2005, arheologul amator, Semir Osmanagich, a făcut o declarație senzațională: în Bosnia există piramide care sunt mult mai vechi decât cele egiptene. Oamenii de știință din lume au fost însă sceptici și au spus că muntele Visohitsa, pe care cercetătorul Osmanagich luat pentru piramida, este o formare naturală și nu o structură omenească. El însă respinge această părere în mod categoric. Poate că va putea să ofere și dovezi în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.