#TIPS&TRICKS

5 DIFERENȚE între IUBIRE și ATAȘAMENT

Scris de Ela la 24 februarie 2017

Poate că nu știai, dar a fi atașată de cineva nu e același lucru cu a-l iubi. Cele două sentimente presupun diferențe majore.

Iată cum poți să îți dai seama dacă iubești sau simți doar atașament:

Publicitate

Atașamentul implică dorința de a avea partenerul lângă tine tot timpul – cam la fel ca atunci când vrei neapărat să ai o pereche de pantofi. Când iubești pe cineva, însă, vrei să-i dăruiești celuilalt o parte din tine.


În cazul atașamentului, atracția este foarte importantă. Stadiile următoare sunt satisfacerea, gelozia, posesivitatea și teama de a nu-l pierde pe celălalt. Iubirea adevărată presupune generozitate și ideea că nu aștepți nimic în schimb.

Când simți atașament, crezi că partenerul este cel mai important din viața ta și că nu poți trăi fără el. Când iubești, vei lăsa persoana respectivă să plece dacă situația e de așa natură, acceptând voia sorții.

Publicitate

De asemenea, în cazul atașamentului, vrei pe cineva doar pentru a-ți satisface nevoile. În cazul iubirii, pui nevoile celuilalt pe primul loc. Dragostea se poate transforma în ură, chiar și nejustificată. Când te desparți de cineva de care ești doar atașată, poți simți anxietate, supărare, iritare, dar nu ură.

Ultimul criteriu ține de durată. Iubirea adevărată rezistă în timp, pe când atașamentul nu. Fericirea e doar la început, iar după un timp se produce ruptura.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--