5 dintre alimentele care îți curăță ficatul

5 dintre alimentele care îți curăță ficatul

5 dintre alimentele care îți curăță ficatul în mod natural. Am făcut o selecție e 5 alimente din numărul lor mult mai mare și am ales ceea ce poate consuma oricine, nu este scump și se poate consuma în orice perioadă, nu este necesar un sezon anume. Ficatul este unul dintre organele afectate de stresul cotidian și de alimentația precară. Este recomandat ca măcar de 2 ori pe an să ai grijă la alimentele pe care le consumi pentru a-și detoxifia organismul.

5 dintre alimentele care îți curăță ficatul

1. Usturoiul

Ficatul are nevoie de alicină și seleniu pentru a se curăța. Usturoiul conține cantități mari din aceste substanțe. Pentru a putea beneficia de ele nu trebuie să consumi usturoi foarte mult.
Cu o cantitate normală de usturoi, enzimile din ficat se activează.

2. Sfecla și morcovii

Bogat e flavonoizi și beta-carotenul sunt alte două elemente importante pentru funcționarea corectă a ficatului nostru. Cele două se regăsesc atât în sfeclă cât și în morcovi. Este recomandat să le incluzi în dieta zilnică pentru un ficat sănătos.

3. Legumele verzi

FOLLOW ME

Datorită nivelului ridicat de clorofilă, legumele verzi elimină toxinele acumulate în sânge și în ficat. Se pot consuma crude, în salate, în sucuri sau când gătești supă.

4. Cereale integrale

Orezul brun sau grâul integral sunt importante pentru sănătatea noastră. Acestea ajută în mod expres la ameliorarea congestionării ficatului și facilitează metabolizarea grăsimilor din organism.

5. Broccoli și conopida

Ajută la producția de enzime naturale din ficat. Acestea au abilitatea de a elimina substanțele cancerigene care pot pătrunde în organism.Șansele apariției oricărui tip de cancer se pot reduce semnificativ cu ajutorul glucozinolaților din legume. Se recomandă introducerea broccoliului și a conopidei în dieta zilnică.

De altfel, puteți să consumați lămâie, grepfruit, avocado, varză, mere, ceai verde, turmeric, ulei de măsline. Nu uitați că pentru un corp și o minte sănătoasă trebuie să aveți o dietă echilibrată și să faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.