5 dintre cele mai vizitate puncte turistice de pe GLOB

5 dintre cele mai vizitate puncte turistice de pe GLOB. Dacă ai ocazia să le izitezi, nu le rata. Dacă ți-ai propus să călătorești mai mult, însă nu știi de unde să începi, poate următoarele puncte turistice te vor ajuta să te ghidezi.

Ține minte: Frumusețea stă în ochii privitorului!

5 dintre cele mai vizitate puncte turistice de pe GLOB

Machu Picchu este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice. Acesta este un sat incaș din secolul al XV- lea. Este situat în regiunea Cusco. Ruinele au fost descoperite de către arheologul Hiram Bingham în anul 1911.
perru-800x600-3885055

Marea Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi a fost costruită între anii 1996 – 2007. Este a opta moschee din lume ca mărime.

Taj Mahal a fost construit drept mausoleum din partea împăratului Shah Jahan pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Construcția a durat 23 de ani. La 30 de ani de la finalizarea construcțieia devenit patrimoniu mondial UNESCO. Este printre cele mai faimoase și vizitate monumente din lume.
taj-1035037
Marea Moschee din Cordoba, cunoscută sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului este una dintre cele mai vechi construcții cu arhitectură islamică spaniolă. Datează încă din secolul X. Primul emir musulman, Adb ar-Rahman I a îndrumat echipa care a realizat minunata moschee. Sub conducerea emirului, orașul Cordoba a devenit unul dintre cele mai prospere orașe europene în acea perioadă.

Biserica Învierii lui Hristos este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Rusia. Este cunoscută și sub denumirea The Church of the Savior on Spilled Blood. Numele bisericii face referire la vârsarea de sânge din data de 13 martie 1881. În acel loc a fost asasinat în acel loc.

BONUS:

Dacă nu v-a convins niciuna dintre cele mai mai sus că lucrurile minunate pe care ni le oferă natura de-a lungul vremii trebuie văzute, vă propunem ceva mult mai… actual.

FOLLOW ME

Angkor Wat este un templu hindus din Cambodgia. Construcția reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel. A fost ridicat la începutul sec al XII-lea pentru un rege local. De când s-a înființat și până în prezent este cel mai important centru religios. La început era dedicat zeului Vishnu, hindus, iar apoi a devenit budist. Este, de altfel, unul dintre cel mai mare complex monumental religios din lumea actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.