5 exerciții de stretching pentru începutul oricărui antrenamnet

5 exerciții de stretching pentru începutul oricărui antrenamnet. Tendonul tău este format din trei mușchi pe partea din spate a coapsei, începând de la șold până la genunchi. Este important să le întindeți pentru a evita accidentările, mai ales dacă ești un alergător sau urmează un antrenament cu greutăți.

Aceste exerciții sunt esențiale și pentru activitățile zilnice, cum ar fi mersul pe jos. Așa că este recomandat să le acordați o atenție deosebită. Luați-vă timp să faceți aceste întinderi și nu uitați să respirați.

1. Poziția de șezut cu piciorele întinse

Ia o poziție așezată pe podea și îndreaptă piciorul drept. Îndoiți piciorul stâng și aduceți partea inferioară a piciorului la coapsa dreaptă interioară. În timp ce țineți spatele drept, aplecați-vă înainte. Amintește-ți să respiri. Repetați partea opusă.

 

2. Întins pe spate ridici câte un picior în aer spre piept

Culcați-vă pe spate cu genunchii întinși. Luați piciorul drept și aduceți-l la piept înainte de a-l extinde direct în aer. Dacă aveți o bandă sau o curea, folosiți-o pentru a apropia piciorul întins. Puteți să o trageți mai aproape cu mâinile. Face-ți la fel și cu celălalt picior.

3. Poziția câinelui descendent

Începeți stând în patru labe. În timp ce îți menții coloana vertebrală dreaptă, ridică picioarele astfel încât să ai genunchii drepți. Dacă doriți o întindere mai amplă, puteți să ridicați câte un picior pe rând în aer, ca în poza de mai sus.

Întindere aplecată a piciorului


În timp ce stai într-o poziție neutră, pune-ți piciorul drept în afară și întinde-ți degetele de la picioare. Îndoaie genunchiul stâng și sprijină mâinile pe coapsa stângă. Înclinați-vă înainte de șold. Repetați partea opusă.

FOLLOW ME

5.Întinderea în față a picirului


Începeți în poziție lungită cu piciorul drept în față. Pune mâinile pe podea, pe părțile laterale ale piciorului drept. Trimite-ți șoldurile înapoi și îndreaptă-ți piciorul din față. Repetați pe partea cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.