5 FAPTE BUNE care îți pot transforma viața într-un IAD! Mai bine stai în banca ta!

Cu siguranță ai făcut ceva bun cel puțin o dată în viață și în schimb ai primit ceva greu de descris fără a folosi încălcarea bunelor maniere. Am analizat istoria utilizatorilor de Internet despre ceea ce a pus capăt bunelor lor intenții și am identificat 5 tipuri de fapte bune, pe care oamenii le regretă adesea.

1. Donarea lucrurilor

Nu te încurajăm să îți transformi casa într-un depozit de lucruri inutile și să nu îi ajuți pe cei care au nevoie de ceva de la tine. Dar, totuși, publicând anunțuri despre donarea de lucruri, riști să întâmpini un șir de revendicări și reclamații inadecvate.

De exemplu, un bărbat a postat pe Internet un anunț că oferă gratuit acvariul său imens. A cerut însă ca doritorul să îl revendice singur, deoarece, după o rănire la spate, i sa interzis să ridice greutăți. Cu toate acestea, unii oameni au vrut ca el să aducă acvariul în alt oraș pentru ei, în timp ce alții au cerut indignați să le dea și pește.

Omul a încercat să fie politicos, dar, în cele din urmă, și-a pierdut răbdarea și a decis să vândă acvariul. Imediat a apărut un cumpărător: un tată dorea să-l dăruiască fiicei sale. A venit deci și l-a luat, iar câteva săptămâni mai târziu a trimis fotografii cu acvariul deja plin.

Așa cum ai înțeles deja din această poveste, este mai sigur să nu dai lucruri pe gratis străinilor de pe Internet, ci să le pui în vânzare, chiar dacă plătești o taxă pe o platformă. Dar există probleme inevitabile: unii oameni tind să negocieze, subliniind situația lor dificilă, care nu este întotdeauna cea reală.

FOLLOW ME

2. Dragostea pentru cei care nu sunt „pregătiți” pentru o relație serioasă 

Oamenii care pretind că nu sunt „pregătiți” să înceapă o relație serioasă nu mint întru-totul: ei nu precizează că nu sunt gata să se alăture unei relații cu tine. Dragostea dezinteresată este bună, dar numai dacă este reciprocă. Nu îți pierde timpul și energia în încercarea de a-i face fericiți pe cei care îți sunt aproape numai datorită confortului, în timp ce aștepți o opțiune mai bună. Indiferent cât de dureros ar fi în acest caz, este inutil să stai și să aștepți să fii iubit, încercând să devii un ideal pentru un partener.

Nu ruga pe nimeni să intre într-o relație serioasă cu tine. Dacă această persoană te iubește, atunci o va face.

3. Ajuți oamenii care nu vor să fie ajutați

Din păcate, mulți oameni se confruntă cu astfel de situații atunci când cei dragi sunt în dificultate, dar refuză categoric să o recunoască, chiar dacă le distruge viața. Ce ar trebui să faci în acest caz? Este clar că nimeni nu vrea să își lase rude și prieteni în voia sorții, dar merită să înțelegi că eforturile tale pot fi irosite.

Indiferent cât de tare încerci să ajuți, indiferent de metodele pe care le încerci, dacă o persoană nu dorește ajutorul tău, atunci îți pierzi timpul.

4. Împrumuți bani celor care sunt obișnuiți să trăiască pe cheltuiala altora

Dacă o persoană se află într-o situație cu adevărat disperată, are nevoie de ajutor. Dar există o categorie de oameni pentru care astfel de situații se repetă cu o frecvență de invidiat și nu sunt prea interesați în a-și rezolva problemele, sperând la ajutorul prietenilor și rudelor. Și dacă împrumuți bani acestor oameni, atunci riști să nu-i primești înapoi.

5. Dorința de a-i mulțumi pe toți

În dorința de a-i mulțumi pe alții sau de a deveni mai bun de dragul persoanei iubite nu este nimic rău. Dar, după cum s-a dovedit, poți să regeți amar încercările de a-i satisface pe alții. În primul rând, este pur și simplu imposibil să mulțumești absolut pe toată lumea. Și în al doilea rând, într-un efort de a te adapta la altă persoană, riști să îți pieri propria personalitate.

Trebuie să observi de fiecare dată când cineva îți cere insistent să îți schimbi comportamentul, stilul de viață sau aspectul. Cel mai probabil, ai de -a face cu un manipulator, care , în caz de nesupunere te va face să te simți egoist (deși el nu va fi mulțumit, chiar dacă ai devenit „ideal“). Stai departe de astfel de oameni.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.