5 GREȘELI pe care le faci DIMINEAȚA care te fac să te ÎNGRAȘI

Nu ai mai mâncat fast food și bomboane de mult, faci exerciții fizice regulat și încerci din greu să slăbești… dar nu prea ai succes. Să știi că ritualurile de dimineață îi împiedică pe oameni să aibă corpul visat.

Iată 5 obiceiuri la care ar trebui să renunți:

1. Dormi prea mult
Dacă dormi prea puțin, corpul tău poate produce cortizol, hormonul stresului, care îți crește pofta de mâncare. Totuși, nici să dormi foarte mult nu îți face bine. După 10 ore, indicele de masă al corpului poate să crească. Recomandabil e să dormi între 7 și 9 ore. Chiar și 20-30 de minute petrecute a lumina zilei ajung pentru a-ți influența indicele de masă.

2. Te pregătești pe întuneric
Trage jaluzelele imediat după ce te trezești. Valurile de lumină albastră ale soarelui de dimineață îți pot spori metabolismul și îți pot ajuta corpul să se trezească.

3. Nu îți faci patul
Poate că suna ciudat, dar e adevărat. Cei care își fac patul au avut și unn somn mai bun. Somnul sănătos e o cale bună spre atingerea unei greutăți sănătoase.

4. Uiți să te cântărești
Cântărirea zilnică e o tehnică eficientă pentru a pierde în greutate. Cel mai bun moment pentru a face asta e dimineața, înainte să bei sau să mănânci ceva. Fiindcă pierzi apă peste noapte, vei obține cel mai precis rezultat.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

5. Mănânci prea puțin la micul dejun
Ar trebui să te răsfeți cu un mic dejun delicios. Unul echilibrat, care conține 600 de calorii din proteine, carbohidrați și ceva desert te va ajuta să-ți urmezi dieta ziln

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.