5 lucruri la care trebuie să fii ATENT când plătești cu CARDUL

Mulți oameni devin victimele celor care le scanează informațiile de pe card folosind dispozitive speciale și le fură banii. Dacă nu vrei să te numeri printre ei, există câteva trucuri care te pot abertiza cu privire la siguranța pe care o prezintă un cicitor de carduri.

Iată un ghid pentru a identifica neregulile:

 

 1. Un terminal în neregulă e semnificativ mai mare decât unul normal

Aceasta este una dintre principalele trăsături care te ajută să recunoști dispozitivele escrocilor.

 

2. Butoanele nu sunt laminate

 

Un cititor care a fost introdus prea repede poate bloca butonul de iluminare a terminalului.

 

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Lumina verde este blocată

 

Un cititor atașabil blochează lumina verde care ar trebui să fie pornită atunci când terminalul scanează un card.

 

4. Greșeli de operare frecvente

 

Cititoarele frauduloase blochează uneori banda magnetică atunc când scanează date. Asta cauzează numeroase erori și o funcționare mai lentă decât de obicei.

 

5. Nu există un ac imprimator

 

Toate terminalele ar trebui să aibă atașat un ac imprimatur cu care clienții să se poată semna după ce le-a fost scanat cardul. Un cititor fraudulos nu permite atașarea unui astfel de ac în iSC250.

 

 

Cum să-ți protejezi banii

 

 • cel mai eficient ar fi să ai un card de debit separate care să conțină numai suma care îți trebuie pentru a cumpăra ceva.
 • conectează-te la serviciul de banking prin SMS pentru a raporta neregulile imediat.
 • setează limite pentru sumele care pot fi retrase.
 • dacă ți-ai pierdut cardul și crezi că cineva îi cunoaște detaliile, sună imediat la bancă și blochează-l.
 • informează-te depre programele speciale de protecție a clienților.
 • când plătești cu cardul într-un magazin / restaurant, nu-i lăsa pe angajați să plece cu cardul. Totul trebuie să fie făcut în prezența ta.
 • citete cu atenție bonul – câmpul cu suma plătită nu ar trebui să fie gol.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.