5 lucruri TRĂZNITE pe care nu le știai despre cafea

Cafeaua este cel mai vândut produs la nivel mondial, după petrol. Foarte puțini oameni știu că Brazilia este cel mai mare importator de cafea. Deși oamenii consumă între 2-4 cești de cafea pe zi, sub toate formele ei, niciodată nu vei știi totul despre originile sale. Așadar, vă oferim o mână de ajutor și vă spunem 5 dintre cele mai tari lucruri pe care nimeni nu le știe despre cafea. În Antichitate, cafeaua era denumită ”vinul Arabiei”.

Un alt lucru interesant este că olandezii sunt cei mai mari consumatori de cafea. Pentru persoanele care apreciază mai mult cafeaua rece, avem o veste bună. Aceasta este cu 67% mai puțin acidă pe lângă cea convențională. Poate fi păstrată la frigider timp de 2 săptămâni.

Pentru cei care nu au aflat până acum, numele ”cappucino” provine din asemănarea pe care o are culoarea băuturii cu robele călugărilor capucini.

5 lucruri TRĂZNITE pe care nu le știai despre cafea

1. Cafeaua nu are același gust ca mirosul deoarece saliva șterge jumătate din aroma sa.

2. Boabele negre de cafea provin dintr-un frct care, de fapt, are o culoare de roșu aprins.

FOLLOW ME

3. Cafeaua este mult mai eficientă dacă este consumată în intervalul orar 9:20 -11:30.

4. Se pare că în Paris există o cafenea unde prețul produselor diferă în funcție de cât de politicos este clientul. Astfel că dacă clientul folosește cuvintele ”Vă rog” și ”Bună ziua” prețul cafelei va fi mai ieftin.

5. În cultura arabă antică, o soție putea divorța de soțui ei, dacă acesta nu îi aducea cafea proaspătă.

După ce v-am informat cu atâta lucruri uimitoare, avem și un test pentru dumneavoastră. Se pare că fără mirosul ei, cafeaua ar fi mult mai acră sau amară din cauza acizilor organici. Așadar, vă propunem să încercați să luați o gură din cafea în timp ce vă țineți de nas.

Lăsați în comentarii dacă ați încercat, dacă este adevărat și cu ce fel de cafea ați încercat.

0 comentarii pe “5 lucruri TRĂZNITE pe care nu le știai despre cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.