5 metode de a albi hainele fără chimicale

5 metode

Hainele albe necesită o îngrijire aparte. Indiferent de materialul din care sunt confecționate, acestea sunt foarte ușor de pătat. Începând de la deodorat sau parfumul pe care îl purtăm zi de zi până la pete foarte greu de scos, cum ar fi cele ale băuturilor colorate. De cele mai multe ori folosim înălbitori din comeț. Aceste produse conțin chimicale care pot degrada materialul. Așadar, recomandat ar fi să încercăm să albim hainele în mod tradițional. Așa cum făceau bunicile noastre pe vremea când nu existau atâtea categorii de detergenți.

În continuare vă prezentăm 5 metode eficiente de scoatere a petelor de pe hainele albe

1. Bicarbonatul de sodiu

Este un produs ieftin și eficient. Știm că bicarbonatul ajută la albirea dinților. Așa acționează și în cazul hainelor dificile de curățat. Există două metode prin care putem folosi bicarbonatul:

– În cazul hainelor care nu prezintă pete greu de scos, putem amesteca o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu detergentul obișnuit și putem băga hainele la spălat în mod normal. Însă, nu uitați să separați bine hainele albe de cele colorate. Nu trebuie scăpată nici măcar o șosetă.

– în cazul hainelor cu pete greu de scos aplică bicarbonat de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie direct pe zonele respective. Lasă să acționeze câteva minute, în funcție de gradul de dificultate. Spală cu apă călduță și, dacă pata nu a ieșit de tot, poți repeta procesul la scurt timp după ce haina este uscată.

2. Zeama de lămâie

Zeama de lămâie are o acțiune astringentă ce curăță în profunzime materialele, îndepărtând murdăria și lăsând hainele albe și curate. Poți folosi atât zeama de lămâie, cât și lămâia tăiată felii. Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmați:

FOLLOW ME

– umple o oală cu apă, adaugă câteva felii de lămâie și pune la fiert.
– pune hainele în apa fiartă cu o oră înainte de a le spăla.
– după ce s-a scurs timpul, le poți spăla în mod normal.

În cazul în care vrei să folosești doar zeama, o poți adăuga în mașina de spălat. În timpul programului de clătire, puneți o cană de zeamă de lămâie. Apoi scoateți hainele pentru a se usca la soare.

5 metode de a albi hainele fără chimicale

3. Laptele

Surprinzător, laptele nu este doar un aliment pe care îl poți consuma oricând. Este și un înălbitor foarte bun. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui hainele într-un vas cu lapte cu câteva ore înainte de a le spăla. Tu poți să-ți faci treaba prin casă, sau să gătești în timp ce laptele acționează în țesătură. Apoi, spală rufele în mod normal.

4. Apa oxigenată

Dacă ai rămas și fără lapte, și fără lămâie, iar bicarbonatul este prea puțin, poți folosi apa oxigenată. Nu conține înălbitor, așadar este foarte bună. Adăugă jumătate de cană cu apă oxigenată peste detergentul de rufe obișnuit. O poți pune și direct pe pete.

5. Aspirina

De când lumea și pământul aspirina face minuni în orice domeniu. Te doare capul, ia o aspirină. Vrei să nu se strice bulionul, pune-i o aspirină în gura borcanul și se păstrează mai bine. Vrei să albești hainele, pisează câteva pastile de aspirină pe care le adaugi în apă caldă. Apoi pune hainele cu probleme în acea apă. Lasă să acționeze câteva minute, iar când totul este pregătit le poți spăla în mod normal.

Sfaturi pentru a păstra hainele albe fără pete
1. Este de preferat ca hainele să se usuce la soare, deoarece razele UV te ajută să le albești și să menții strălucirea albului, însă nu le lăsați mai mult decât este cazul.
2. Este de preferat să nu folosești atât deodorant, cât și parfum direct pe material.
3. Aveți grijă la apa în care spălați rufele. Dacă aceasta este tulbure, poate păta hainele. Apa fierbinte pe materialul alb, în timp îngălbenește și face ca haina să pară mai veche decât este.
4. Încercați să nu folosiți chimicale pe anumite materiale. Tot ce s-ar putea întâmpla este ca materialul să se îngălbenească și mai tare.
5. Puneți detergent cu moderație pentru a nu lăsa pete pe haine.

Citește și: Alege un biletel si afla ce ti se pregateste in viitorul apropiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.